Izrael zrakoplovima i dalje bombardira Gazu

30.12.2008.
u 12:51
Pogledaj originalni članak

Izraelsko ratno zrakoplovstvo nastavlja u utorak nesmiljene napade na područje Gaze pod kontrolom Hamasa, uništivši kompleks vladinih zgrada, stožere sigurnosnih službi i dom jednog od glavnih vojnih zapovjednika dok se istodobno na granici gomilaju izraelsko pješaštvo te tenkovi i topništvo, javlja AP.

Egipat će upozoriti Izrael na mogući napad Hezbollaha

Izrael odbacuje primirje s Hamasom


Izraelski premijer Ehud Olmert rekao je predsjedniku Shimonu Perezu da je zračna akcija "prva od nekoliko" faza napada koje su odobrene, priopćio je Olmertov glasnogovornik.

Zračna operacija je započela u subotu nakon što se Hamas oglušio na izraelska upozorenja da neće trpjeti raketiranje juga zemlje. U dosadašnjem tijeku izraelske ofanzive poginulo je više od 360 Palestinaca. UN javlja da su većina poginulih pripadnici Hamasa ali i da je smrtno stradalo najmanje 64 civila.

Militanti, uzdrmani ali ne i slomljeni, nastavili su raketnim i minobacačkim napadima ubivši tri izraelska civila i jednog vojnika.

Prema najnovijim informacijama iz tog područja, Izrael je pristao pustiti u Gazu oko 100 kamiona s humanitarnom pomoći i pet ambulantnih vozila iz Turske. U srijedu će, kazao je jordanski diplomat, u Gazu ući i 21 jordanski liječnik i podići će se četiri poljske bolnice.

(Hina)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr