IVAN PARAĆ

Iznenadno preminuo poznati menadžer: Slovio za 'nekadašnjeg kralja peciva'

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Ivan Parać
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Središte tvornice Pan Pek
20.05.2023.
u 10:12
Parać je u krugovima bio poznat i kao ''nekadašnji kralj peciva'', a popularni lanac pekara osnovao je 1992. godine, zajedno s partnerima Vinkom Čilošom i Ivanom Validžićem
Pogledaj originalni članak

Tijekom noći u Zagrebu je iznenadno preminuo Ivan Parać, nekadašnji vlasnik pekarskog lanca Pan-peka, prenosi Jutarnji list.

Parać je u krugovima bio poznat i kao ''nekadašnji kralj peciva'', a popularni lanac pekara osnovao je 1992. godine, zajedno s partnerima Vinkom Čilošom i Ivanom Validžićem, nakon dotadašnjeg rada u tvrtki INA-OKI.

Tvrtka koju je osnovao tijekom godina se odlično razvijala, pa je u ožujku 2018. godine s poljskim Enterprise Investorom sklopio ugovor o stjecanju 65 posto udjela u Pan-peku. - Logičan je to slijed razvoja i rasta kompanije. Uvidio sam da je sve veći pritisak velikih igrača iz pekarske industrije na naše tržište te da je samo pitanje dana kad će doći do značajnijeg preslagivanja u pekarskoj branši. Nakon razmatranja nekoliko zanimljivih ponuda te više razgovora i upita za prodaju poslovnih udjela u zadnje dvije godine, shvatili smo da je EI najbolji izbor te da će svojim iskustvom i znanjem ubrzati razvoj kompanije te je dodatno osnažiti - pojašnjavao je u to vrijeme Parać, da bi tri godine kasnije i ostalih 35 posto udjela prodao Poljacima.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KL
Klipan
10:13 20.05.2023.

Sveta americka vodica uzima danak.

LI
lipa75
14:18 20.05.2023.

Jedni su išli u rat tih godina, a drugi su to vješto izbjegavali i otvarali firme, pljačkali postojeće firme...

Avatar Spartak777
Spartak777
21:27 20.05.2023.

Da, zanimljivo 92. godine osnovao tvrtku......, eto mi ostali pobjegli na ratište tko nam kriv.