Šef HZZO-a se ispričao:

'Izjava je bila neprimjerena. Veoma poštujem žene'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije na temu Novi lijekovi na listama HZZO-a i njihova dostupnost
18.02.2021.
u 11:10
Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava, napisao je
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić nakon oštrih reakcija koje su uslijedile nakon seksitičke izjave u emisiji Otvoreno HRT-a, ispričao se javnosti.

"U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava", napisao je, javlja HRT.

Podsjetimo, Vukelić je u jednom trenutku rekao: "Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci." Na to je odmah reagirao voditelj koji je kazao da je to seksizam.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
11:44 18.02.2021.

Izjava manje-više, daleko više bitno jest da je na čelu ustanove koja bukvalno "drobi" zdr. sustav Hrvatske, neizmjernim birokratskim "šiljenjima" i kojekakvim radnjama koje su na rubu dozvoljenog zakonom ili preko njega. Npr. rođaci zaposlenika u HZZO preko paravan firmi izrađuju spec. software, a koji onda kupuju bolnice i ordinacije e da bi uopće mogli ispostaviti račun HZZO i naplatiti svoju uslugu. A da se ne govori da liječnike > 65 god. tjeraju u mirovinu i prekidaju ugovore, a u vrhuški HZZO rade i oni preko 70 god. starosti. Imate tih primjera, da ta birokratska flajš mašina radi štetu na tisuće - npr. dođete tamo u 14 h i zaposlenice se izdiru na vas da kad se to dolazi, a radno vrijeme im je do 16 h. Itd. itd. Naposljetku, kad svojim birokratskim mrcvarenjima rastjeraju kadrove, npr. liječnici odu u tuđinu ili prijevr. mirovinu jer to nemoguće izdržavati, e onda nastaju praznine u sustavu i za npr. pedijatra morate djetetu tražiti ugovornu ordinaciju 100 km daleko. I još ponosno vele - a tko hoće raditi s HZZO, nakon što natječaj propadne jer se nitko ne javlja - e vala za to su ti karijerni birokrati krivi i njihov sadizam.

ZO
zoranos
11:54 18.02.2021.

I sad će ostati to zapamčeno što je potpuno nebitno, a ono najbitnije što je čovjek rekao i zapravo objasnio zašto zdvarstu fale pare neće se niti spomenuti! A to je da je u vrijeme mandata SDP-a mladima omogučeno da ne plaćaju doprinose (ne znam točno detalje, treba Googlati) i time je proračun svake godine za milijardu i nešto prazniji! Evo to je ključ zašto se nema para i hvala SDP-u na još jednom briljantnom potezu. Odgovor Mirele Ahmetović na to je bio pa zašto HDZ to u 6 godina nije promjenio - što je legitimno pitanje, ali pranje ruku od loše odluke njene stranke.

BL
bluescreen
12:12 18.02.2021.

Podrška Vukeliću. U pravu je. Guske skaču samo kada im to paše. Kad se vrijeđala predsjednica bile su kuš. Samo madrac za njih.