Afera Agrokor

Izdana crvena tjeralica za Todorićem: Hoće li ga uskoro uhititi?

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ivica Todorić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ivica Todorić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Ivica Todorić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Ivica Todorić i supruga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Ivica Todorić i supruga
Autori Vecernji.hr, Hina
25.10.2017.
u 14:01
Prema neslužbenim podacima, u potrazi za Todorićem dosad je na snazi bila plava tjeralica kojom se nalaže lociranje osumnjičenika, dok crvena tjeralica nalaže osumnjičenikovo uhićenje.
Pogledaj originalni članak

 Hrvatsko pravosuđe, prema neslužbenim podacima, izdalo je crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Prema neslužbenim podacima, u potrazi za Todorićem dosad je na snazi bila plava tjeralica kojom se nalaže lociranje osumnjičenika, dok crvena tjeralica nalaže osumnjičenikovo uhićenje.

Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a prema nekim objašnjenjima, tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora, pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

U ponedjeljak je izdan europski uhidbeni nalog

Županijsko državno odvjetništvo u ponedjeljak je izdalo europski uhidbeni nalog (EUN) za Ivicu Todorića protiv kojega je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Tijekom vikenda DORH je izdao tjeralicu protiv Todorića. "Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u sklopu poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, kako smo ranije odgovorili, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo je tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama", izvijestio je DORH u subotu. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

NA
narcis660
14:12 25.10.2017.

Uhitit ce ga kad mu stave soli na rep....Pa koga vi valjate ovo je kao najgluplja bajka koju procitah ljudi moji...

Avatar superhik74
superhik74
14:29 25.10.2017.

Todoric heroj pretvorbe i privatizacije a ne zlocinac. Ne daj se Ivice, tvoji dojucerasnji pajdasi i partneri u tajkunizaciji te sada zele kao zrtvenog janjca kako bi sebe iskupili.

RZ
Rocky.Zg
14:27 25.10.2017.

Rezultat svega: 1. Todorić ce se izvući. Cak i da ga uhvate i sude, uz nase pravosuđe nece nikada u zatvor. Novce je izvukao vanka, i za njega super sve. 2. Agrokor je u biti nacionaliziran i sve miljarde dugova cemo vratiti mi svi. Hvala gosp Plenkovicu. 3. Americki fond je preko noci zaradio stotine milijuna eura. Netko im je to omogucio, i milijune zaradio. Povjerenik, ministrica, a možda i anemicni su bogato nagrađeni za to, i mogu fino živjeti do kraja života. Uz nase pravosuđe, ni oni se ne moraju bojati za sebe.