Vlasnici su toga svjesni

Istraživanje otkrilo još jednu sličnost između ljudi i pasa

Foto: Reuters/PIXSELL
pas
Foto: Reuters/PIXSELL
pas
Foto: Reuters/PIXSELL
pas
Foto: Reuters/PIXSELL
pas
Foto: Reuters/PIXSELL
pas
24.11.2016.
u 09:51
Znanstvenici iz Mađarske otkrili su da psi, kao i ljudi, imaju takozvano epizodično pamćenje
Pogledaj originalni članak

Znanstvenici iz Mađarske otkrili su da psi, kao i ljudi, imaju takozvano epizodično pamćenje, odnosno sjećanja povezana s određenim vremenom i mjestom, piše Guardian

– Mislim da vlasnici pasa manje ili više već pretpostavljaju da psi mogu zapamtiti događaje iz prošlosti, ono što je novo je tip pamćenja koji za to koriste – kazala je vodeća istraživačica Claudia Fugazza.

Istraživanje je pokazalo da psi za to mogu koristiti tip pamćenja koji im omogućuje sjetiti se i zapamtiti događaja za koje se smatra da nisu bitni. 

>>Snupix i Kai imaju još malo vremena, ubit će ih 28. studenog

>>Osim za kćer, supruzi će morati plaćati alimentaciju i za pse

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.