Večernji list doznaje!

Istraga o slučaju Gavrilović vodi u politiku!

Foto: Vecernji.hr
Naslovnica 30.11.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
gavrilović
30.11.2014.
u 00:08
Da je živ, i Jozo Martinović bio bi pod istragom za ratno profiterstvo
Pogledaj originalni članak

Zar je to moguće, jedan od stupova ratne Vlade, Jozo Martinović, da je živ, bio bi pod istragom zbog ratnog profiterstva!? I oni koji ga znaju smatraju gotovo nemogućim – ako je i učinio to što USKOK tvrdi u rješenju o provođenju istrage nad Georgom Gavrilovićem, još jednim poduzetnikom godine (1998.) – da je takvo što radio samoinicijativno.

>> Vladimir Demetrović: Stečaj Gavrilovića je smišljen i organiziran

Jozo Martinović, nasljednik prvog ministra financija Marijana Hanžekovića, vodio je u godinu dana svoga mandata u vladi Franje Gregurića, od 4. kolovoza 1991., sve najvažnije i najdelikatnije financijske operacije za obranu Hrvatske te je na toj poziciji bio čovjek od najvećeg povjerenja dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška. Konačno, operacija preuzimanja pet tadašnjih poduzeća u sastavu holdinga Gavrilović bila je puno složenija i detalji njezine provedbe sugeriraju da je morala biti vođena pod kontrolom državnog vrha od studenoga 1991. do listopada 1992.

Cijeli tekst čitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista!

>> 'Dok smo se mi bojali za život, on se spremao uzeti tvornicu na koju nema pravo'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

LJ
ljutko
21:25 29.11.2014.

izbori su blizu, sada će državno odvjetništvo raditi 24 sata, a od tog rada mi se čini ništa.

EU
eurobanana
21:28 29.11.2014.

Hey bre ..kaj samo o tome pisete bolan...a kaj je sa Todoricem ..Tedesijem ...Royce Rojsom...pa skoro da ne nabrojim 300 000 Rvatine ....a Kerum medju kreme de la creme u svercu ....aje nasi novopeceni Firmasi .....da se ne izjasnim

J3
j38k32
23:17 29.11.2014.

cudi me uvijek i nanovo - da jos ti lopovi koji su krali novac za obranu drzave, imaju jos nekih koji ih stite. Tko ste vi, niste li vi Ti koji ste jamili nesto sto niste smjeli pa se sada bojite ruke pravde. Svaki koji je u tim vrijemenima jamijo - je naj veci lopov, lopova. A vi sada dalje o vasim teimingu - sram vas bilo.