BRUTALNO UNIŠTENJE

Islamska država objavila snimku razaranja drevnog grada Nimruda

Foto: Screenshot Youtube
Nimrud
12.04.2015.
u 13:04
Na snimci se može vidjeti kako muškarci drevne predmete uništavaju čekićima, bagerima i eksplozivom
Pogledaj originalni članak

Početkom ožujka svjetsku je javnost šokirala vijest da su pripadnici Islamske države uništili drevni asirski grad Nimrud, a ova je militantna organizacija sada objavila i snimku koja prikazuje dio razaranja.

Na snimci se može vidjeti kako muškarci drevne predmete uništavaju čekićima, bagerima i eksplozivom.

Nimrud se nalazi u današnjem Iraku, 30-ak kilometara južno od Mosula, koji je pod kontrolom Islamske države. Nimrud je jedno od najvećih arheoloških nalazišta 20. stoljeća, a bio je oštećen i tijekom američke invazije 2003. godine. Mnogi artefakti pronađeni u Nimrudu bili su prebačeni u muzeje u Mosulu, Bagdadu, Parizu i Londonu, no u gradu su ostali kipovi bikova s ljudskim glavama - lamassu.

Islamska je država prije uništavanja u Nimrodu divljala i po mosulskom muzeju, pri čemu su uništeni mnogi primjerci koji su dolazili upravo iz Nimruda.

 

>> Pripadnici ISIL-a odijevaju se u žene kako bi pobjegli iz Iraka

>> Hrvatski vojnici obučavat će kurdske topnike i pilote

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

MM
marija ml
15:50 12.04.2015.

Dokle god im pišete Islamska država dajete im legitimitet države...kako to novinari ne znaju do sada (a i političari)?

CR
CrniP
17:35 12.04.2015.

Made in USA.

HE
hermet
19:30 12.04.2015.

Sve je ovo isplanirao A. Pike u svojim nacrtima za svjetske ratove još prije 200 godina, izbor oružja je stvar nijanse. Uopće se ne šalim, postoji pisani trag o tome. Usput radi informacije, A. Pike je bio mason 33. stupnja. Ostalo možete naći na mreži dok još nisu i to zabranili. Kad vidite kome se klanjao, sve će vam biti jasno.