'Upotrijebite ih'

Indijski radikali ženama dijele noževe za obranu od silovatelja

Foto: Press Association/PIXSELL
Indijski radikali ženama dijele noževe za obranu od silovatelja
25.01.2013.
u 15:27
Politička stranka u Indiji ženama dijeli kuhinjske noževe i čili u prahu kako bi se bolje branile od napadača nakon što su se u glavnom gradu New Delhiju zaredala grupna silovanja
Pogledaj originalni članak

Politička stranka u Indiji ženama dijeli kuhinjske noževe i čili u prahu kako bi se bolje branile od napadača nakon što su se u glavnom gradu New Delhiju zaredala grupna silovanja, piše Telegraph.

Radikalna hinduistička nacionalistička stranka Shiv Sena objavila je da je podijelila 21 tisuću noževa s oštricama dugima do sedam centimetara, a planiraju ih distribuirati još oko 80 tisuća. Policija je izvijestila da pregledava noževe i razmišlja o pokretanju tužbe.

– To je simbolička gesta – kazao je glasnogovornik stranke Rahul Narvekar te dodao da se, zakonski gledano, nož s oštricom kraćom od 15 centimetara ne smatra oružjem. Stranka je uz noževe podijelila i vrećice u kojima se nalazio čili u prahu koji bi žena napadaču trebala baciti u oči.

– Nemojte se bojati upotrijebiti nož ako vas netko napadne – kazao je voditelj kampanje dijeljenja noževa Ajay Chaudhari te dodao da imaju spremnih devet odvjetnika koji će braniti žene od tužbi zbog napada. Grupno silovanje 23-godišnje studentice u autobusu u New Delhiju i njezina smrt dva tjedna poslije izazvali su bijes javnosti zbog nesposobnosti vlade i policije da zaštite žene od seksualnog nasilja. U Indiji se svakih deset minuta dogodi jedno silovanje.

>>Počelo suđenje za smrt Indijke, a dan prije osnovan i sud za žene

>>Novi šok u Indiji: Šestorica silovala ženu pred mužem u bolnici

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.