vozač priveden

Vozilo se zabilo u ured kancelarke Merkel. Policija: Iza napada ne stoji ekstremizam

Foto: Screenshot
Vozilo se zabilo u ured kancelarke Merkel. Policija: Iza napada ne stoji ekstremizam
Autori Vecernji.hr, Hina
25.11.2020.
u 12:43
Na jednoj je strani automobila pisalo: 'Zaustavite politiku globalizacije', a na drugoj: 'Vi proklete ubojice djece i starijih'
Pogledaj originalni članak

Vozilo se, prema svjedocima, zabilo u vrata ureda njemačke kancelarke Angele Merkel u srijedu, prenijela je britanska agencija Reuters. Za sada nema izvješća o eventualno ozlijeđenima.

Na fotografijama koje su prenijeli njemački mediji, kao i na snimci koja se pojavila na društvenim mrežama, može se vidjeti automobil na kojem piše: "Zaustavite politiku globalizacije", a na drugoj je strani ispisana poruka: "Vi proklete ubojice djece i starijih".

Njemačka policija pregledava vozilo, a na poprištu događaja su deseci pripadnika policije i vatrogasna kola.

Ured kancelarke, bijela postmodernistička građevina smještena na trgu nasuprot zgrade Reichstaga, sjedišta njemačkog parlamenta, dobro je udaljena od svih glavnih prometnica.

„Mi trenutno ne polazimo od toga da ovaj čin ima ekstremističku pozadinu", priopćila je berlinska policija.

Prema istim informacijama vozač automobila, koji se u srijedu ujutro zaletio u ogradu kancelarskog ureda, priveden je. Svjedoci govore da je za upravljačem sjedio "muškarac srednjih godina" koji je s lica mjesta odvezen u invalidskim kolicima.

Glasnogovornik vlade Steffen Seibert je objasnio kako "niti u jednom trenutku" nije postojala opasnost po kancelarku Angelu Merkel ili nekog člana vlade. Također je priopćio da je na ogradi kancelarskog ureda pričinjena "manja šteta".

Prema pisanju njemačkih medija isti automobil se već jednom, 2014.. zaletio u ogradu kancelarskog ureda. Tada su poruke na automobilu glasile: "Dosta s promjenom klime koja ubija ljude" i "Nicole, volim te". Tada 48-godišnji vozač automobila je ispitan u policiji, ali je uskoro pušten.

Kancelarka Merkel trebala bi tijekom dana održati video konferenciju s premijerima njemačkih saveznih pokrajina, na kojoj bi se trebali dogovoriti o produljenju mjera zatvaranja zemlje i daljnjim koracima u borbi s pandemijom koronavirusa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SI
sisavac
12:18 25.11.2020.

treba odmah pozvati na ostavku merkelice. nema više potporu.

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
18:25 25.11.2020.

Korona polako uzima svoj danak,i narodu je dosta lazi i muljanja,oko te obicne gripe.

TO
TORQUEMADA
15:02 25.11.2020.

Nijemcima mora biti osobito teško promatrati što je ostalo od njihove patentirane ideje tzv Lebensrauma, kad odumiru jer nemaju prirast, niti hoće raditi sve potrebne poslove, pa moraju uvoziti stranu radnu snagu koja postaje kulturološki i sigurnosni problem. Mnogima će postati jasno da je okretanje suverenizmu i vraćanje kršćanskim korijenima jedino rješenje ako jedan narod želi utjecati na ono što mu se događa, ma koji narod to bio. U protivnom, alternativa je nemoć nad donošenjem odluka, odsutnost utjecaja na izbor predstavnika u otuđenoj glomaznoj administraciji i poteškoće oko planiranja svake strategije zbog beskrajnih uvjeravanja i razuvjeravanja u europskom parlamentu. Samo mi čekamo da nam daju neke milijune, ne shvaćajući da su to oni milijuni koje su nam već uzeli ili će ih tek još uzeti kroz silne transakcije bankarskih proizvoda i robu svojih proizvođača koje cijenom istiskuju domaće proizvode. Široko promicana globalizacija nije drugo nego poništavanje kultura i identiteta pod mantrom boljitka za sve. Još kad uđe euro umjesto kune, pa sve poskupi dvostruko, pa to ni jedna Njemačka nije uspjela spriječiti, standard im se prepolovio. Ne znam tko još može vjerovati ovim našim javnim tješiteljima koji zagovaraju tu silnu potrebu ulaska u eurozonu, bit će lakše podizati kredite i zadužiti još generacija koje će tek doći.