NIJE BILO SUDARA

Incident kod Lekenika: Vlak prošao kroz kolodvor i nije se zaustavio na postaji

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Incident kod Lekenika: Vlak prošao kroz kolodvor i nije se zaustavio na postaji
23.11.2022.
u 13:39
Putnici na željezničkom kolodvoru zapeli su do normalizacije, a neslužbeno se doznaje kako je kriminalistička istraga u tijeku
Pogledaj originalni članak

Danas je u poslijepodnevnim satima došlo do incidenta kada se jedan od vlakova koji je putovao iz Velike Gorice nije zaustavio pri dolasku na kolodvor u Lekeniku.

Policija je za Dnevnik.hr potvrdila kako je došlo do incidenta, a sve je komentirao i HŽ.

- Dana 23. studenoga 2022. u 8.26 sati radni vlak prošao je kroz kolodvor Lekenik zaustavivši se na izlaznim skretnicama. Promet vlakova na dionici Lekenik – Sisak normaliziran je u 11.55 sati - rekli su iz HŽ-a.

Nije bilo sudara vlakova, potvrdila je policija.

Putnici na željezničkom kolodvoru zapeli su do normalizacije, a neslužbeno se doznaje kako je kriminalistička istraga u tijeku koja bi trebala otkriti uzrok ovog incidenta.

- Radni vlak je pokrenut iz Kolodvora Velika Gorica i trebao je završiti vožnju u Kolodvoru Lekenik. Od ulaska pred Kolodvor Lekenik, zbog još do sada neutvrđenih razloga, radni vlak nije se zaustavio te je prošao kroz kolodvor u smjeru Siska - potvrdio je i glavni istražitelj željezničkih nesreća Tomislav Antun Biber.

- Tada se zaustavio, a u suprotnom smjeru je bio putnički vlak koji je stajao uz dozvoljen ulazak na Kolodvor Lekenik. Očevid je u tijeku, istražuju se uzroci prolaska i nezaustavljanja radnog vlaka - dodao je.

>> VIDEO Preko Pelješkog mosta prošlo je milijunto vozilo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TP
tomo.peric.10
15:37 23.11.2022.

Ponekad se pitam koliko bi bilo željezničkih nesreća na hrvatskim prugama da je broj vlakova koji prometuju po njima na razini od prije 35 godina?

DU
Deleted user
17:14 23.11.2022.

Neupućenost novinara u željeznički sustav rada daje zbunjujuće događanje. Teretni radni vlak ušao je u kolodvor i nije stao u predviđenim granicama kolosijeka te produžio na predviđeni sigurnosni dio,put proklizavanja i tu se zaustavio ne ugrožavajući druge u prometu. Putnički vlak je po novinaru stajao na ulaznom signalu, ali nije mogao imati slobodan ulaz u kolodvor signalni uređaj ne dozvoljava, pogotovo ako je vlak zauzeo njegov put za ulazak u kolodvor. Što je uzrok, nedovoljno kočnica, klizave tračnice i loša procjena strojovođe. Ako je putnički vlak imao dozvoljen ulaz u kolodvor, tad prometnik nije poštovao proceduru tj. tek kad vlak stane daje se slobodan ulaz suprotnom vlaku. Ako je dao slobodan ulaz putničkom vlaku,a teretni uklizao u njegov put vožnje je u ovom slučaju izbjegnuti sudar vlakova.