DORH se žalio

I peti osumnjičenik za silovanje maloljetne Zadranke pušten iz pritvora

Foto: Filip Brala/PIXSELL
I peti osumnjičenik za silovanje maloljetne Zadranke pušten iz pritvora
27.10.2014.
u 10:41
Slučaj je to koji je sablaznio cijelu Hrvatsku nakon informacije da je pet mladića u dobi od 16 do 22 godine pokraj noćnog kluba satima satima silovalo maloljetnicu i da joj nitko nije pomogao.
Pogledaj originalni članak

I peti osumnjičenik za silovanje maloljetne Zadranke prije godinu dana na zadarskoj plaži Kolovare pušten je iz pritvora da se brani sa slobode. 

Na odluku o puštanju 23-godišnjaka na slobodu Vrhovnom sudu žalilo se  Županijsko državno odvjetništvo u Zadru ističući kako postoji opasnost  od ponavljanja kaznenog djela. Slučaj je to koji je sablaznio cijelu Hrvatsku nakon informacije da je pet mladića u dobi od 16 do 22 godine pokraj noćnog kluba satima satima silovalo maloljetnicu i da joj nitko nije pomogao.

U ranim jutarnjim satima pronašla ju je prolaznica, a policija je cijeli slučaj prešutjela dok novinari nisu objavili što se  dogodilo. Štoviše, prvotno je za ovo zvjerstvo bila podignuta kaznena prijava za spolni odnos bez pristanka, a tek nakon što je slučaj završio u javnosti, prekvalificirano je u silovanje.

>> Silovateljima Zadranke prijeti do 15 godina zatvora 

>> Policija uopće nije testirala silovatelje na alkohol i droge? 

>> Omamljenu djevojku izvukli iz kluba pa je silovali na plaži

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TM
tony_montana
10:57 27.10.2014.

hrvatsko krivosuđe

RO
rotterdam49
11:15 27.10.2014.

Taj nocni klub u Zadru treba zatvorili na odredeno vrijeme, tamo se skupljaju kriminalci ,drogirasi ,alkoholicari,silovatelji organiziraju se ko je kake cajke.Tako da je to za omladinu Zadra opasna destinacija. Zato Kalmeta kao gradonacelnik Zadra treba povuci taj potez.Tako se to radi u Europskim gradovima.

DU
Deleted user
11:17 27.10.2014.

Pravi Hrvati malo se zaigrali, zatim se ispovjedili pa sad mog ispočetka. Njavažnije je da su iz dobrostojećih uglednih obitelji. A djevojka, pa ona je u skladu s novim pogledom na ženksi rod u Hrvatskoj, od hrvatskih muškarčina dobila što je i trebala. Jeste li pročitali da se koji biskup po ovom pitanju javio?