prekid trudnoće

HZZO je odobrio podmirenje troškova za Mirelu Čavajdu koja želi zahvat obaviti u Sloveniji

Foto: N1 screenshot
Mirela Čavajda
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
I u Šibeniku održan prosvjed "Dosta!" u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
I u Šibeniku održan prosvjed "Dosta!" u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/N1
Mirela Čavajda
Autori Vecernji.hr, Hina
18.05.2022.
u 09:30
Iz Ministarstva zdravstva poručili su u ponedjeljak kako je završen nalaz zdravstvene inspekcije o slučaju trudnice Mirele Čavajde te kako su u KB-u Sv. Duh i KBC-u Sestre milosrdnice utvrđeni proceduralni propusti
Pogledaj originalni članak

HZZO je odobrio trudnici Mireli Čavajdi pokrivanje troškova obavljanja medicinskog zahvata prekida trudnoće u Ginekološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani

"Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odobrio je trudnici Mireli Čavajdi pokrivanje troškova obavljanja medicinskog zahvata prekida trudnoće u Ginekološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani. Boravak u ljubljanskoj bolnici bit će pokriven iz sredstava zdravstvenog osiguranja u skladu s odredbama koje reguliraju financiranje troškova liječenja i medicinskih zahvata hrvatskih zdravstvenih osiguranika u inozemstvu", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Iz Ministarstva zdravstva poručili su u ponedjeljak kako je završen nalaz zdravstvene inspekcije o slučaju trudnice Mirele Čavajde te kako su u KB-u Sv. Duh i KBC-u Sestre milosrdnice utvrđeni proceduralni propusti.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je nadzor u KB-u Sv. Duh, u KBC-u Sestre milosrdnice i KB-u Merkur. Nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju i razgovora s djelatnicima u tim ustanovama utvrđeni su proceduralni propusti u KB-u Sv. Duh i KBC-u Sestre milosrdnice, zbog čega će zdravstvena inspekcija, u okviru svojih nadležnosti, poduzeti daljnje mjere, stoji u priopćenju resornog ministarstva.

U segmentu pružanja zdravstvene skrbi, utvrđeno je da je pacijentici pružena sva raspoloživa zdravstvena usluga u okvirima struke i zakonskih odredbi u RH.

Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica tog složenog slučaja, zdravstvena inspekcija ocijenila je potrebnim izvršiti nadzor i u privatnoj zdravstvenoj ustanovi gdje je vođena trudnoća pacijentice te će se o utvrđenim činjenicama naknadno izvijestiti javnost, ističe se u priopćenju. 

Video: Slovenski liječnici odobrili prekid trudnoće Mireli Čavajdi


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

VI
Vita1
14:27 18.05.2022.

Krasna eu.civilizacija u kojoj se neželjeni potomci eliminiraju pobačajem, kao u srednjem vijeku, samo efikasnije.

VI
Vita1
14:15 18.05.2022.

Usmrtiti fetus je ljudsko pravo, samo ako će se pogazit sve znanstvene istine.

Avatar mofo
mofo
11:07 18.05.2022.

A prikupljene pare udrugama?