Novi stegovni postupak, ali ovaj put ne zbog telefoniranja

Hrvoju Petraču prijeti samica jer se rukovao s Fikretom Abdićem

Foto: D. Puklavec/24sata/PIXSELL
petrac
Foto: Reuters
abdic
09.02.2010.
u 20:07
- Kad god posjećujem klijenta, doživljavam neugodne situacije. Ne znam je li to zato što zastupam Petrača, ali znam da takve situacije nisu uobičajene, kaže odvjetnik Velimir Došen.
Pogledaj originalni članak

Protiv Hrvoja Petrača u zatvoru u Puli ponovno je pokrenut stegovni postupak, drugi otkako je u toj kaznionici.

Pritužba odvjetnika
Ovaj put, doznajemo, nije posrijedi telefoniranje nego rukovanje. Zatvoreniku Fikretu Abdiću pružio je ruku dok su obojica imala posjete. Stegovni postupak spominje se u pritužbi riječkog odvjetnika Velimira Došena, Petračeva opunomoćenika za zastupanje u pitanjima izdržavanja kazne, upućenom Središnjem uredu za zatvorski sustav, ministru, Županijskom sudu....

– Istina je da sam uputio podnesak zbog neugodnosti i maltretiranja koje sam doživio 1. veljače. Tada sam izveden iz zatvora da bih sat vremena čekao zatvoren rešetkama u vanjskom prostoru bez mobitela i objašnjenja – kaže Došen. Napominje da svaki put kad posjećuje Petrača doživljava slično.

Ukor i ograničenja
– Ne znam je li razlog to što zastupam baš Hrvoja Petrača, ali kao bivši djelatnik zatvorskog sustava znam da ovakvo ponašanje nije uobičajeno – tvrdi Došen i ističe da je stegovni postupak počeo u ponedjeljak, no da je odgođen na Petračev zahtjev radi pribavljanja novih dokaza.

Odvjetnik Došen smatra i da rukovanje s Fikretom Abdićem ne može biti prijestup jer bi ih onda bilo stotinu na dan.

– Kako je ovo drugi stegovni postupak, moguće je da mu stegovna mjera bude samica, a ne samo ukor ili ograničenja – objašnjava.

Ravnatelj Središnjega ureda za zatvorski sustav Branko Peran nije htio objasniti je li moguće da se zbog rukovanja pokrene stegovni postupak, no kazao je da se u zatvoru na disciplinski može ići “zbog svega što je zabranjeno” .

Premještaj zatražili i upravitelj zatvora i Petračeva obitelj
Petrač više od četiri mjeseca čeka premještaj iz Pule, u koju je došao iz Lepoglave. Ravnatelj zatvora lani je u listopadu predložio premještaj zbog organizacijsko-tretmanskih razloga. I supruga je poslala molbu za premještaj, zbog posjeta kćeri ocu, u poluotvoreni ili otvoreni tip zatvora, no odgovoreno joj je da obitelj to više nema pravo tražiti.

U listopadu joj je ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav obećao premještaj, a za pomoć se obratila i pučkom pravobranitelju Željku Thuru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

BT
bili-tartuf
23:28 09.02.2010.

a dali se moze doznati zasto je \"Babo\" u przunu ??..mislim da to síroj javnosti, ni je poznato ??

Avatar ljutatrava
ljutatrava
01:16 10.02.2010.

Hrvoju Petraču prijeti samica jer se...... ------------------------------------------------------- ..to je vijest,zvijeza zatvora ide u samicu...boli me k, za to!

SA
sasoon
22:08 09.02.2010.

Asti koji neljudski uvijeti u zatvorima, bio je sat vremena bez mobitela(!?)...