CIJEPLJENO 72%

Hrvatska komora medicinskih sestara: Ograđujemo se od nestručnih stavova pojedinih sestara i tehničara

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
28.09.2021.
u 11:03
HKMS kontinuirano ulaže napor i upozorava svoje članove i članice na važnost cijepljenja kao jedinog učinkovitog izlaza iz epidemije i puta prema normalizaciji života
Pogledaj originalni članak

Hrvatska komora medicinskih sestara oštro se ograđuje od širenja neznanstvenih i nestručnih stavova pojedinih medicinskih sestara i tehničara, poručuju iz Komore. 

"Širenje netočnih i znanstveno neutemeljenih podataka, a pogotovo kada dolaze od medicinskih sestara i tehničara, ne samo da otežava borbu s epidemijom i ostvarenje što veće razine cijepljenosti građana već ruše povjerenje u zdravstveni sustav. Hrvatska komora medicinskih sestara oštro se ograđuje od neznanstvenih i nestručnih stavova o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 koje su zadnjih dana neke medicinske sestre i tehničari javno iznosili", stoji u njihovom priopćenju.

HKMS kontinuirano ulaže napor i upozorava svoje članove i članice na važnost cijepljenja kao jedinog učinkovitog izlaza iz epidemije i puta prema normalizaciji života.

"Brojne naše kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari, liječe hospitalizirane pacijente zbog težih oblika bolesti COVID-19, a mnoge među njima suočavaju se sa smrtnim ishodom pacijenata među kojima dominiraju necijepljeni. Podsjećamo, sestrinstvo je zdravstvena struka i naš javni govor mora biti baziran na rezultatima medicinske znanosti", nadalje poručuju i ističu kako je cijepljeno 72 posto medicinskih sestara i tehničara, a Komora još jednom poziva sve medicinske sestre i tehničare koji se još nisu cijepili da se cijepe i tako zaštite svoje i zdravlje svojih pacijenata.

>> VIDEO Ako još imate dvojbi oko cijepljenja, HZJZ otvara savjetovalište za sva vaša pitanja


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar BlueEyes
BlueEyes
11:25 28.09.2021.

Drage sestre, tko može znati dugoročno što se nalazi u tome cjepivu? Ne dajte se ucijeniti, odite na bolovanje, pa da vidimo kako će sustav funkcionirati kada kreativne snage društva prestanu raditi!

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:46 28.09.2021.

plaćeni oglas a ne stav komore

DU
Deleted user
11:35 28.09.2021.

Članovi Hrvatske komore medicinskih sestara znači moraju po ovom što čitam, sve do jedne/og misliti kao jedan. Inače se ne valja bez obzira na rad. Danas u istim ovim novinama samo drugi članak, stručnjaci odgovaraju zašto i cijepljeni dobivaju koronu. Meni sve to skupa kao stanovnici naše zemlje nije normalno.