nije klinički umro

Hosni Mubarak skinut s respiratora i uspješno se oporavlja

Foto: AFP/PIXSELL
Hosni Mubarak skinut s respiratora i uspješno se oporavlja
20.06.2012.
u 17:29
Mubarakov drugi odvjetnik Youssri Abdel Razeq izjavio kako je bivši predsjednik hospitaliziran jer mu se nakon pada u zatvorskoj kupaonici stvorio krvni ugrušak u vratnoj žili, a ne jer je doživio srčani udar
Pogledaj originalni članak

Svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku zdravstveno se stanje poboljšalo te je u srijedu ujutro skinut s respiratora. Potvrdio je to njegov odvjetnik Farid El Deeb koji je, piše CNN, još jednom opovrgnuo medijske špekulacije da je njegov klijent ''klinički mrtav''.

– Bolnica će izdati službenu izjavu da bi okončala neodgovorne glasine koje su potaknuli egipatski mediji – rekao je El Deeb.

NY Times pak piše da je Mubarakov drugi odvjetnik Youssri Abdel Razeq izjavio kako je bivši predsjednik hospitaliziran jer mu se nakon pada u zatvorskoj kupaonici stvorio krvni ugrušak u vratnoj žili, a ne jer je doživio srčani udar.

Razeq postavlja pitanje motiva trenutačne vojne vlasti koju drži odgovornom za nastanak te širenje glasina o Mubarakovoj lažnoj smrti.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ZA
Zagrebecanin
18:28 20.06.2012.

A zar je bio obješen na respirator? (Dragi novinari, pokušejte paziti na to kako pišete. Vjerojatno ste željeli reći da je odvojen od respiratora, ili diše bez pomoći respiratora, ili slično.)

DK
dr.Kanđia
19:05 20.06.2012.

sad kad su ga skinuli sa respiratora nek ga stave na električnu stolicu, da se ugrije.....

KR
krilnik2
19:47 20.06.2012.

Ulazu velike napore da ga spase kako bi ga kasnije mogli smaknuti. Jadan nije nikada cuo poslovicu: tko s (americkim) vrgom tikve sadi.....