Primopredaja vlasti

Horvat: Idem se sad doma dobro odmoriti

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Horvat: Idem se sad doma dobro odmoriti
07.11.2011.
u 10:52
Nepodmirene obveze od 43 milijuna i potraživanja od 54 milijuna naslijedio je danas novi varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
Pogledaj originalni članak

Nepodmirene obveze od 43 milijuna i potraživanja od 54 milijuna naslijedio je danas novi varaždinski gradonačelnik Goran Habuš od zamjenika gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatka Horvata. Danas je u Gradskoj vijećnici obavljena primopredaja dužnosti, čime je Habuš i službeno na čelu grada Varaždina. Horvat je Habušu predao izvješće o projektima i financijama grada.

– Gradnja podzemne garaže, nove zgrade Centra Tomislav Špoljar i dogradnja kirurgije "kapitalci" su koji pokazuju da se i u ovim teškim uvjetima kod nas nešto događa. Ponosan sam na to što ne napuštamo brod koji tone. Varaždin je perspektivna sredina s dobrom poduzetničkom klimom. Vjerujem da 30 godina koje sam dao gradu nisu potrošene godine, da smo učinili nešto korisno za grad – rekao je Horvat. O planovima za budućnost nije htio previše govoriti.

– Idem se doma dobro odmoriti. Iduća dva, tri mjeseca sigurno se neću baviti nekim posebnim poslovima. Razmišljam o nekim putovanjima, na koja dosad nisam stigao otići – kazao je Horvat.

Goran Habuš rekao je, pak, kako mu je izuzetna čast preuzeti funkciju gradonačelnika od čovjeka koji je obilježio gradsku politiku te zaželio Horvatu zdravlja i sreće, "kamo ga god dalje put nanio".

– Prvi korak bit će nam razgovor s pročelnicima, jer moramo uskoro napraviti proračun za iduću godinu. No, prije toga moramo angažirati neovisnu reviziju, koja će napraviti duboku snimku stanja u gradu, što će biti temelj za pripremu proračuna – rekao je Habuš te napomenuo da se započeti projekti moraju nastaviti.

Nakon primopredaje vlasti, Horvat i Habuš zajedno su pričvrstili ploču Srebrni cvijet Europe 2011. na pročelje Gradske vijećnice.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.