Silovanje

Horor u Dalmaciji: Majka prisiljavala sina na spolne odnose i prijetila mu

Foto: Pixabay
Horor u Dalmaciji: Majka prisiljavala sina na spolne odnose i prijetila mu
15.09.2020.
u 17:03
Ona je za svako nedjelo dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakotnu okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne
Pogledaj originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu donesena je presuda protiv 47-godišnjakinje iz Dalmacije koja je osuđena na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog dva spolnog odnošaja s djetetom te spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina. Riječ je o njezinom vlastitom sinu. 

Tijekom postupka utvrđeno je da se stravični zločin odvio i to prvenstveno temeljem psihologijskog vještačenja danas punoljetnog mladića. 

Kako piše 24sata, stav vještakinje je bio kako je sad već punoljetni mladić te stvari doista proživio, kako nije riječ o izmišljotinama, što se uz neke posredne iskaze svjedoka  pokazalo dovoljnim za osuđujuću presudu.

Na sudu se otkrilo kako je dječaka zlostavljala njegova majka tijekom 2007. i 2008. godine, nakon razvoda, kada mu je skidala odjeću te stavljala spolni organ u usta unatoč njegovom protivljenju. U presudi stoji i da ga je desetak godina kasnije, kada je imao 17 godina, prisiljavala u desetak navrata na spolne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti ili potjerati iz kuće.

Ona je za svako nedjelo dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakotnu okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne. Na sudu se branila kako ništa od toga nije istina već joj bivši suprug namješta cijeli slučaj.

Danas punoljetni mladić ne živi s njom od početka prošle godine, kada je provela gotovo dva mjeseca u istražnom zatvoru te je potom određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

ZM
zeljko markic
17:27 15.09.2020.

Zašto nije pedofilija nego je 'prisiljavanje na spolne odnose'? Čemu ove umanjenjice, pa barem su novinari poznati po opisima kad treba nekoga razapeti

MK
mksdk
17:54 15.09.2020.

"unatoč njegovom protivljenju" - Što to znači? Da se dijete nije protivilo, optužnica ne bi bila podignuta?

TR
trinaest
19:53 15.09.2020.

Cek, punoljetni sin nije to potvrdio nego je to zakljucila vjestakinja? Hm... malo mi to onak...