Riskirao život

Heroj Fukushime Masao Yoshida umro od raka u 58. godini

Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
Fukushima (1)
09.07.2013.
u 17:14
Yoshida je riskirajući svoj život, zajedno s ostalih 250 radnika elektrane, spriječio štetu većih razmjera i svojim duhom bodrio radnike, čiji su najbliži stradavali na kopnu u naletu tsunamija
Pogledaj originalni članak

Bivši voditelj kontrole štete na nuklearci Fukushima koja je uništena u razornom tsunamiju Masao Yoshida umro je od raka.

Liječnici su višekratno objavljivali da njegova bolest nije prouzročena izloženošću visokoj razini radijacije, a umro je u dobi od 58 godina. Bolest mu je dijagnosticirana u studenom 2001. godine, osam mjeseci nakon oštećenja nuklearke.

Ovaj čovjek odbio je pratiti korporacijske naredbe da se prestane s hlađenjem reaktora morskom vodom te je izravnim zanemarivanjem "naredbi iz vrha" spriječio "novi Černobil". Svojom odlukom spasio je aktivne zone od pregrijavanja i eksplozije, a idućih šest mjeseci gotovo da nije ni napuštao nuklearku, javlja RT.

Istražitelji su ozbiljno razmišljali o tome da protiv njega podnesu kaznenu prijavu, a zbog narušenog zdravlja nije mogao biti ispitan već je samo istražiteljskom timu predao svoju izjavu.

Iz TEPCO-a je stiglo priznanje da je Yoshida zapravo svojom požrtvovnošću spriječio veću katastrofu, riskirajući svoj život zajedno s ostalih 250 radnika elektrane "koji su nesebično pokušavali spriječiti štetu većih razmjera i svojim duhom bodrio radnike čiji su najbliži stradavali na kopnu u naletu tsunamija.

>>U ovom 'gradu duhova' nitko ne živi nakon katastrofe u Fukushimi

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.