Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužni prizori

U ovom 'gradu duhova' nitko ne živi nakon katastrofe u Fukushimi

Japan, grad duhova (1)
Foto: Google Maps
1/8
28.03.2013.
u 12:35

Google Street View provozao se kroz napušteni japanski gradić Namie u blizini nuklearne elektrane Fukushima

Google Street View provozao se kroz napušteni japanski gradić Namie u blizini nuklearne elektrane Fukushima u kojem nakon potresa i tsunamija iz 2011. nikoga nema.

Grad su zbog radijacije iz nuklearke stanovnici morali napustiti, a ondje je prije katastrofe živjela otprilike 21.000 stanovnika. U gradić je još uvijek zabranjeno ući.

Koto Naganuma (32), bivša mještanka napuštenog grada koja je izgubila dom u katastrofi, raduje se što svoj grad može vidjeti barem preko interneta, piše Sky News.  

– Veselim se tome. Jako sam uzbuđena jer ta divna mjesta mogu opet vidjeti – rekla je.

– Uz prijeteću nuklearnu opasnost, u dvije godine uspjeli smo napraviti samo najnužnije. Iznimno bismo cijenili kada biste pogledali ove Street View snimke kako bismo razumjeli trenutačno stanje u gradu i ozbiljnost situacije – rekao je gradonačelnik Tamotsu Baba.

>> Zbog čega su radnici iz Fukushime i dalje nepoznati?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije