nastavlja se polemika

HDZ: Svaki put kad je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik Milanović optužuje druge

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Milanović dao izjavu nakon obilaska izložbi u Klovićevim dvorima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Milanović dao je izjavu medijima nakon posjete CircuitMessu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Milanović u društvu supruge Sanje na otvorenju izložbe na Pantovčaku
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Predsjednik Milanović sudjelovao na svečanosti otvaranja zajedničkog vatrogasnog doma DVD-a Supetar
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Milanović kod spomenika Kameni cvijet odao počast žrtvama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Milanović na obilježavanju 77. obljetnice proboja posljednjih zatočenika ustaškog logora Jasenovac
Autori Vecernji.hr, Hina
22.04.2022.
u 11:25
Milanović je Plenkoviću poručio da neće ratne generale koji su potpisali inicijativu za pomilovanjem Perkovića i Mustača nazivati udbašima.
Pogledaj originalni članak

HDZ je u petak na facebooku poručio predsjedniku RH Zoranu Milanoviću "neka se izjasni hoće li osloboditi udbaške ubojice, čije je procesuiranje nastojao spriječiti i 2013. sramoteći Hrvatsku".

"Svaki put kad je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik Milanović druge optužuje za ono što vrijedi za njega samog. Neka se izjasni: hoće li osloboditi udbaške ubojice, čije je procesuiranje na svaki način nastojao spriječiti i 2013. sramoteći Hrvatsku", stoji u objavi. 

Drže kako "nervoza raste". 

"Kremljenko je u problemima. Čak optužuje Ukrajince da sami sebe ubijaju. Kao i nakon afere Janaf ili slučaja Vruja, tako i sada - kada se razotkriva da ima itekako veze s inicijativom za pomilovanjem udbaških ubojica - Milanović gubi živce", ističu iz HDZ-a osvrćući se, među ostalim, na Milanovićevu izjavu o ratu u Ukrajini.

Naime, Milanović je jučer, referirajući se na rusku invaziju na Ukrajinu, među ostalim ustvrdio "Netko će morati sutra položiti račune, tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to".

Milanović se pak danas, nakon komemoracije u povodu 77. obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovac, ponovno obrušio i na premijera Andreja Plenkovića rekavši da je "udbaš druge generacije", te mu je poručio da neće ratne generale koji su potpisali inicijativu za pomilovanjem Perkovića i Mustača nazivati udbašima. 

– Da mi jedan sin rezervnog majora KOS-a, koji je od toga živio i profitirao, govori da je Gotovina udbaš, e nećeš, matere ti – rekao je Milanović u Jasenovcu. Poručio je da ne može i neće drukčije, te da će udbašem zvati svakoga tko makar insinuacijom, a kamoli izrijekom, dovede hrvatske generale, legende rata, u vezu s Udbom, i za njih kaže da su "udbaške pudlice".

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Milanović kod spomenika Kameni cvijet odao počast žrtvama

Milanović je iz Jasenovca Plenkoviću i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu poručio da će za takve izjave platiti. “Platit ćete za to, skupo ćete platiti za to”, rekao je.  Odgovarajući na prozivke iz HDZ-a o tome da je nervozan, Milanović je Plenkoviću poručio da, kada govori o živcima, pogleda sebe na aktualnom satu u Saboru, gdje je tri sata sjedio u fotelji i “pojeo tri kemijske”, i nazvao ga "udbašenkom”. 

Komentirao je i to što zahtjevi za pomilovanja, prije dolaska u Ured predsjednika, idu u Ministarstvo pravosuđa, poručivši da to više tako neće biti. 

– Buduće molbe za pomilovanje neće ići u Ministarstvo pravosuđa, to je još jedna od nezakonitih protuustavnih uzurpacija ove bande koja je osuđena za kriminal. To je izričita i izravna ustavna nadležnost, ovlaštenje i u stvari, nepotreban teret, predsjednika Republike – poručio je.

NAJVEĆA POLITIČKA KRIZA

Plenković i Milanović više ne mogu skupa voditi Hrvatsku! 'Ovo je za DORH, neka obojica odu'

Predsjednik i premijer Hrvatske, kao dva ovna na brvnu, otkazali su jedan drugoga, a iza svega ne stoji samo njihova egocentričnost, tvrde naši sugovornici. Neki vjeruju da su na pomolu pripreme za nove izbore, ali ono što je očito jest kako je zbog Milanovića i Plenkovića na pomolu najveća politička kriza do sada. Što se iz nje može izroditi i može li si premijer uopće dopustiti izjave o bojkotu suradnje s predsjednikom s obzirom na to da po Ustavu s njime itekako mora surađivati, upitali smo više političkih analitičara koji se mahom slažu da je ovo nastavak viđenog obrasca ponašanja glavnih političara u zemlji, ali i da je premijerova izjava vrlo problematična, štoviše skandalozna jer je u potpunoj suprotnosti s onim što se, između ostaloga, od njih očekuje, a to je upravo međusobna suradnja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

PR
prajdali100
12:05 22.04.2022.

Ovo je vrh vrhova !! Jedna pobjeguša,slučajni predsjednik prijeti generalu Pobjedničke Hrvatske vojske,više puta ranjenom,Tomi Medvedu da će " platiti" !!! Halo,ti mu nisi dostojan ni cipele obrisati.

AB
abram
11:56 22.04.2022.

Svaki put kad je uhvaćen u laži, udb..ki poslušnik Milanović druge optužuje za ono što vrijedi za njega samog.....ovdje je sve rečeno

FR
Frapin
12:23 22.04.2022.

Sramim se u kakvoj državi živim ovo je plafon svega a naročito vodećih političara Milanović se ponaša kao šerif nazivajući heroja domovinskog rata Tomu Medveda udbaš sram da te bude predsjedniče takav stav bi opravdao tvoju ostavku na pred položaj točka