Prijetnje

HDZ pokrenuo postupak za isključenje Hrvoja Marušića iz stranke

Foto: Damir Špehar/Pixsell
HDZ pokrenuo postupak za isključenje Hrvoja Marušića iz stranke
04.10.2017.
u 13:49
Marušić je na Facebooku aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava, zbog njihove inicijative da se Hrvatska ispriča žrtvama vojno-redarstvene akcije "Oluja", nazvao "stokom jugokomunističkom" .
Pogledaj originalni članak

HDZ je pokrenuo postupak za isključenje iz stranke njihova člana i bivšeg splitskog gradskog vijećnika Hrvoja Marušića, zbog prijetnji koje je na svom Facebook profilu uputio aktivistima Inicijative mladih za ljudskih prava.

Marušićevo isključenje predloženo je u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, potvrđeno je u srijedu iz stranke. Marušić, koji je predsjednik HDZ-ove zajednice poduzetnika i obrtnika, krajem srpnja ove godine je na svome Facebook profilu aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava, zbog njihove inicijative da se Hrvatska ispriča žrtvama vojno-redarstvene akcije "Oluja", nazvao "stokom jugokomunističkom" te poručio: "Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i streljali bi vas. A vjerojatno i hoće uskoro".

Predsjedništvo HDZ-a je odluku o pokretanju postupka za isključenje donijelo jednoglasno, a stranka se od Marušićevih napisa na Facebooku ogradila nedugo nakon njihove objave.

Konačnu odluku će donijeti HDZ-ov Visoki časni sud, a njegov predsjednik Davor Miličević Hini je kratko rekao kako im po tom pitanju još ništa nije stiglo te da će odluku o tome donijeti kada zahtjev stigne.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

GU
Gustirna
16:07 04.10.2017.

Cak i crvene gnjide sada sazivaju konferenciju za novinare zbog nasilja ovog zupana ...dok njihov cetnicki nasilnik sjedi u saboru...a i jugokomunisticke tekevizije koje nisu ni zucnule kada je cetnik cipelario suprugu hrvaticu sada su se digle na zadnje noge...tako vam dejstvuje partijski mediji...

GU
Gustirna
14:30 04.10.2017.

Kako vas nije sram....vi koji ste tajili i cenzurirali obiteljsko nasilje cetnika lalovca nad bolesnom suprugom zbog etnicke mrznje,cak i kada je to bujica objavila, sada ste se raspisali i raspisali...

GU
Gustirna
14:36 04.10.2017.

I sto je krivo rekao o tim udrugama...bio je cak umjeren...a ja takvo misljenje imam i o jugokomunistickim parazitima iz hine...koju treba cim prije ukinutu ili lustrirati...cim ode njihov plenki...