BURNO NA ODBORU

Hasanbegović: Silobrčića treba razriješiti zbog političkog djelovanja. Mrsić: Diskriminacija vam je očito lajtmotiv u HDZ-u

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
21.12.2016.
u 12:56
Mrsića je opomenuo predsjednik odbora Andro Krstulović Opara (HDZ) i oduzeo mu riječ nakon što nije htio povući izrečeno
Pogledaj originalni članak

Zlatko Hasanbegović (HDZ) rekao je danas na sjednici saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu da Vlatka Silobrčića treba razriješiti s čela Odbora za etiku u znanosti, neovisno o njegovoj ostavci koju je sam dao, zbog političko-stranačkog djelovanja, na što ga je Mirando Mrsić (SDP) optužio za diskriminaciju.

Hasanbegović je rekao da se sustavno prešućuje činjenica da Silobrčić u javnom životu nastupa i kao političko-stranački aktivist. Silobrčić je, naime, član predsjedništva stranke Pametno.

– Dakle, on je jedan od čelnika političke stranke. Koliko mi je poznato, izlazio je na izbore na listi te stranke i time je diskvalificiran da bude predsjednik, ne može biti čak ni član tog odbora. To je dovoljno da ovaj odbor pokrene postupak za njegovo razrješenje – rekao je Hasanbegović, dodajući da je to jedina relevantna činjenica.

– Potpuno je neprimjereno da član tog odbora bude član neke političke stranke i djeluje u političkom životu – dodao je Hasanbegović.

Mrsić je rekao da ne postoji zakon koji bi branio da u radu odbora sudjeluje član neke stranke.

– To je diskriminacija po osnovi političke pripadnosti. Vjerojatno tamo ima i članova HDZ-a. Zar ćemo i njih isključiti? Očito vam je u HDZ-u lajtmotiv da diskriminirate ljude – rekao je Mrsić, zbog čega ga je opomenuo predsjednik odbora Andro Krstulović Opara (HDZ) i oduzeo mu riječ nakon što nije htio povući izrečeno. 

Hasanbegović je uzvratio Mrsiću rekavši kako zna da to zakon ne brani, ali da Silobrčić nije običan član stranke.

– Gospodin Silobrčić zlorabio je svoj položaj predsjednika važne ustanove za svoju političko-stranačku promidžbu. To je čista zloporaba – rekao je Hasanbegović.

Nakon što je na nedavnoj sjednici istog odbora Sabina Glasovac (SDP) optužila Krstulovića Oparu da laže, danas je opet zaiskrilo među njima nakon što ju je Krstulović Opara opomenuo zbog kršenja poslovnika.

– Opet ste prekršili poslovnik, javili ste se za repliku, a uzeli ste riječ kao predlagateljica. Ovo je trajalo pet minuta i nije bilo replika – rekao je Krstulović Opara.

>> Nema rasprave o prijavi za plagijat protiv Barišića?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

ZG
ZGexil
13:15 21.12.2016.

pozdrav najboljem hrvatskom političaru bez konkurencije, gospodinu Zlatku Hasanbegoviću, uz poruku : doći će i tvoj dan(i). nisi, niti ćeš biti zaboravljen !

AN
Anamarija10
13:28 21.12.2016.

Zlatko, kao i uvijek u sridu. Varaju se jako koji misle da se povukao. On samo čeka pravi trenutak koji će, vjerujemo, doći vrlo brzo!

DU
Deleted user
13:14 21.12.2016.

Napadi izgubljenih u SDP u posljednje vrijeme idu "ad homine" odnosno u čovjeka. Od gubitka izbora prije više od godinu dana od njih se nije čulo ništa konstruktivno