blaženka divjak:

'Gradonačelnik ima svoje zadaće, a njegova zadaća sigurno nije ono čime se sada bavi'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
07.09.2019.
u 21:13
Ministrica je izjavila je kako je ovo dobar primjer gdje se vidi kako gradonačelnik koji treba skrbiti o školama u Zagrebu kreću u razdvajanje, odnosno radi podjele među učiteljima, umjesto da brine da su škole opremljene i da budu primjerene za učitelje i učenike
Pogledaj originalni članak

Ako je vjerovati najavi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića plaća 700 zagrebačkih učitelja i nastavnika u produženom boravku te profesora tjelesnog odgoja koji rade vikendom u školskim dvoranama podići će se za 17%. Samim time doći će do podjele među učiteljima što predstavlja ozbiljan problem.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za Dnevnik Nove TV izjavila je kako je ovo dobar primjer gdje se vidi kako gradonačelnik koji treba skrbiti o školama u Zagrebu kreću u razdvajanje, odnosno radi podjele među učiteljima, umjesto da brine da su škole opremljene i da budu primjerene za učitelje i učenike.

- Gradonačelnik ima svoje zadaće, a njegova zadaća sigurno nije ono čime se on sada bavi - kazala je Divjak komentirajući svoj odnos s gradonačelnikom Zagreba.

Ako nastavnici ne dobe povišice Divjak navodi da postoje različite alternative te jamči da će provedbom reforme doći do kvalitetnog rješenja i to ne samo za koeficijente. 

Iako Škola za život kreće u ponedjeljak, tableti još nisu dostavljeni, neki udžbenici kasne, kao i asistenti u nastavi. 

- Sada vidite što radi gradonačelnik Zagreba. Slabo ulaže u škole. Mi smo dvije godine sustavno ulagali u opremanje škola. Ovo što se tiče osobne opreme, i to je na putu, do kraja kalendarske godine bit će za učenike, do kraja devetog mjeseca za učitelje. Dakle, sve prema planu - kazala je Divjak i dodala da su zagrebačke škole lošije opremljene od onih u manjim sredinama.

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
21:41 07.09.2019.

"aKO NASTAVNICI NE DOBE POVIŠICU..." Pa jel ima lektora u ovim novinama...

Avatar patkovic
patkovic
23:05 07.09.2019.

poznato je da zagreb pliva u lovi zbog krivog poreznog zakona

LA
larala
09:45 08.09.2019.

zagrebčani plaćaju najveći prirez i nema ništa loše u tome da kad već ne želi ministrica, gradonačelnik zagreba krene sa valom dizanja plaća profesorima i učiteljima . ministrica i njeni koalicijski partneri nemaju ništa protiv svoje duplo veće plaće za nerad i demagogiju al, zato sačuvaj bože da je za dizanje plača ljudima koji to zaslužuju svojim radom.