Posjeti

Građani pitaju kad će konkretni rezultati ministarskih posjeta

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Građani pitaju kad će konkretni rezultati ministarskih posjeta
26.05.2012.
u 12:44
- Kako su ovo još uvijek početni mjeseci rada Vlade, teško je očekivati da će se tijekom ovih posjeta realizirati neke konkretne stvari - kaže župan Perhoč
Pogledaj originalni članak

Sezonu je otvorila ministrica zaštite okoliša i prirode 23. siječnja. Od tada do danas u Međimurskoj županiji izredalo se 12 ministara za koje su organizirani obilasci tvrtki, škola i državnih zavoda, sazivane konferencije za novinare na kojima ni jedan od njih nije propustio nahvaliti Međimurce. No, građani sve češće pitaju - a što imaju od toga?

 

Po broju posjeta pomislilo bi se da je u tijeku predizborna kampanja, no lokalni izbori još su daleko. Počelo se već i govoriti da je masovni dolazak ministara zapravo kompenzacija za to što se u novoj Vladi nije našlo mjesta ni za jednog Međimurca, iako SDP u najsjevernijoj županiji ostvaruje ponajbolje rezultate u državi. Nemate ministra u Zagrebu, ali imat ćete ministre u Međimurju! U petak je doputovao i prvi potpredsjednik Radimir Čačić, kojeg se u zadnje vrijeme javno proziva da ima prste u preseljenju dopisništva HTV-a iz Čakovca u Varaždin. No, on tvrdi da ni ne zna da u Čakovcu postoji dopisništvo javne televizije. Župan Ivan Perhoč smatra da je dobro što ministri u posljednje vrijeme pojačano posjećuju Međimursku županiju, jer se, za razliku od ranijih vremena, žele upoznati s konkretnim projektima i problemima koji se javljaju na terenu.

- Kako su ovo još uvijek početni mjeseci rada Vlade, teško je očekivati da će se tijekom ovih posjeta realizirati neke konkretne stvari, no očekujemo da se u najskorije vrijeme riješe naši akutni problemi, poput pitanja naknade za vojne objekte na području Čakovca i Pribislavca, gradnje nekoliko kritičnih školskih objekata i sportskih dvorana, nastavka gradnje sustava odvodnje otpadnih voda, otvaranja ispostava i institucija poput Obiteljskog centra, financiranja regionalne samouprave te podrške razvojnim projektima na području poduzetništva, turizma i poljoprivrede - kaže župan, koji vjeruje da će tijekom ljeta stići i prvi konkretni rezultati. Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a, ističe da je najveći problem to što županijsko čelništvo ministrima nema za ponuditi neki pravi projekt za koji bi se osigurao novac u državnom proračunu.

- To je najveći hendikep. Politika je takva da danas jesi, a sutra nisi, no projekti su ti koji ostaju. Sve što se napravilo posljednjih desetak godina u Međimurju, to je ovdje i ostalo - kaže D. Horvat.

Mediji bilježe i gafove ministara, poput onog M. Mrsića koji je dva puta županiju koju je posjetio nazvao Čakovačka županija ili Ranka Ostojića (romska manjina), do R. Čačića koji je u petak 20 minuta kasnio na konferenciju za novinare koju je sazvao HNS i potom arogantno odgovarao na novinarska pitanja. Nakon konferencije za novinare predsjednik županijske organizacije HNS-a Matija Posavec ispričavao se novinarima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
vital
13:33 26.05.2012.

evo danas u 6 manje kvarat postat ćemo Njemačka