pomoć iz australije

Glavaš preduhitrio Josipovića i prodao odličja za 100.000 kuna

Foto: Arhiva VL
Glavaš preduhitrio Josipovića i prodao odličja za 100.000 kuna
11.08.2010.
u 21:20
Hrvatski iseljenik iz Australije ponudio je Glavašu novac 'kako bi mu olakšao život u egzilu nakon političkog progona'.
Pogledaj originalni članak

Branimir Glavaš objavio je danas da je za 100.000 kuna prodao sva svoja ratna i poratna odličja hrvatskom iseljeniku iz Australije.

Na taj način preduhitrio je moguću akciju predsjednika Josipovića, koji je Glavašu mogao oduzeti sva odličja jer mu je nedavno prestao važiti saborski imunitet.

 

Glavaš je u priopćenju opisao susret s iseljenikom koji mu je u srijedu zakucao na vrata njegova doma u Drinovcima u BiH. Muškarac mu je ponudio novac 'kako bi mu olakšao život u egzilu nakon političkog progona', što je Glavaš odbio.

"Budući da nisam želio primiti novce od meni do danas nepoznatog čovjeka, kao indirektni model pomoći prihvatio sam njegovu ponudu da za iznos od 100.000 kuna otkupi sva moja ratna i poratna odličja" – piše Glavaš u svom priopćenju.

 

Tako je nepoznatom iseljeniku, stoji u priopćenju, prodao odličja koja mu je dodijelio Franjo Tuđman.

 

Za 100.000 kuna muškarac je dobio Spomenicu Domovinskog rata, Spomenicu domovinske zahvalnosti, Red hrvatskog trolista, Red Ante Starčevića, Red bana Jelačića, Red kneza Domagoja s ogrlicom i Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

 

Glavaš je nakon odluke Vrhovnog suda kojom je potvrđena presuda Županijskog suda u Zagrebu da je Glavaš kriv za ratne zločine, te mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od osam godina, automatizmom prestao biti zastupnikom Hrvatskog sabora.

 

>>Josipović: O Glavaševim odličjima odlučit ću pošto vidim presudu

>>Nekad moćni političar i gazda Slavonije postao osuđenik

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 266

WE
western01
08:08 12.08.2010.

..ja to obrazlazem vremenom rata kada su generali postajali preko noci,bilo je vrijeme tako i trebali smo generale,,hvala t predsijednice FRANJO ja bih isto napravio da sam bio na tvome mijestu...

VE
veky
22:43 11.08.2010.

Odličja se ne bi smjela nikako prodavati! Ona se samo dijele! Tko ih je kako zaslužio u to ne bih ulazila! I tvrdim da se i od ponosa živi! I to još kako!

WE
western01
11:19 12.08.2010.

hey o politika sa IVOM ,i vijesti da general prodaje svoja odlicja sijecaju me na vrijeme u kojemu sam odrastao,nije bilo lose,samo sam poslije vidio bolje...