PLJAČKE FINE I ZABE Suđenje Nenadu Filipoviću i drugima

Gebaju pozlilo pa ga iz sudnice odvezla hitna

03.11.2008.
u 18:41
Pogledaj originalni članak

ZAGREB – Draženu Gebaju, sedmooptuženom u slučaju "Fina", pozlilo je na zagrebačkome Županijskom sudu tijekom nastavka tog suđenja. U jednom se trenutku samo onesvijestio u sudnici pa je rasprava prekinuta, a Gebaja je odvezla hitna.

Počinio sve
Prije negoo što se Gebaj onesvijestio, na suđenju optuženima za krvave pljačke Fine i Zabe, u rujnu i listopadu 2005., kada su ubijene tri osobe, svjedočio je Saša Spudić. Na jednoj od proteklih rasprava, jedna od svjedokinja upravo je njega te Igora Breškića i Vladimira Desovića (koji su poginuli u okršaju s policijom nakon što su orobili poštu u Sv. Klari u prosincu 2005., nap. a.) prokazala kao počinitelje krvavih pljački.

– O tim djelima znam samo ono što sam čitao u novinama. Desović mi je bio prijatelj, radio sam za njega jer je imao fast food, a ja sam mu bio dostavljač – kazao je Spudić.

Na sučev upit je li počinio što protuzakonito, svjedok je odogovorio:

– Sve što možete naći u Kaznenom zakonu, ja sam počinio.

Svjedočio brat
– Pa i ubojstvo? – zanimalo je suca

– Pokušaj ubojstva – odgovorio je svjedok.

– A jeste li kakvo kazneno djelo počinili zajedno s Desovićem i Breškićem? – pitao je dalje sudac.

– Ne – kratak je bio svjedok.

Osim njega svjedočio je i Igor Grubić, brat optuženog Ognjena Grubića. Kazao je da je uhićen sa svojim bratom i da su ih tada "specijalci" pretukli. Usto, ponovio je navode Grubićeve obrane, o Grubićevu kretanju tih dana te njegov alibi, koji je još prije potvrdio i njihov otac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr