PRELAZAK NA C MODEL

Fuchs: Moguće produljenje online nastave, jedna županija već pokazala interes

Foto: Zeljko Hladika/Goran Stanzl/PIXSELL
Fuchs: Moguće produljenje online nastave, jedna županija već pokazala interes
28.10.2021.
u 12:21
– Odluke donose lokalni epidemiološki stožeri. Dogovorili smo da izvide situaciju u svojim županijama i donesu odluku – istaknuo je ministar
Pogledaj originalni članak

Danas će broj bolesne djece u Hrvatskoj biti blizu 5000. Ovih 800 slučajeva među učeničkom populacijom unutar 24 sata jako je mnogo, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirajući trenutačnu epidemiološku situaciju u obrazovnom sustavu i odluku da se privremeno prijeđe na C model, odnosno online nastavu.

– Odluke donose lokalni epidemiološki stožeri. Generalno imamo povećanje zaraze među učeničkom populacijom, na teritoriju cijele Hrvatske bilježimo porast. Dogovorili smo se da izvide situaciju u svojim županijama i donesu odluku – istaknuo je ministar.

Otkrio je i da ga je već zvao župan Šibensko-kninske Marko Jelić koji je rekao da intenzivno razmišljaju o tome produlje C model i tjedan dana nakon Svih Svetih.

– Nadam se da će ova odluka smanjiti cirkulaciju. To je neće zaustaviti, ali nadamo se da će usporiti širenje virusa – rekao je Fuchs.

Dodao je da se nikad ne slaže sa zatvaranjem škola, ali da pokušavaju napraviti ono što je moguće.

– U ovom trenutku me brine koliko imamo djece koja su pozitivna – rekao je.

>> VIDEO HZJZ objavio detalje: Cijepljenje se snažno preporučuje za ovih pet skupina djece

Odgovarajući na kritike zbog čega se škole zatvaraju dok sve ostalo radi bez obveze COVID potvrde, kazao je:

– Ja i ministarstvo bili smo napadani što nismo zatvarali škole prošle godine. Do zadnjeg trenutka nismo ih zatvarali, za razliku od svih ostalih zemalja koje su ih već bile zatvorile. Mi smo imali najmanje online nastave u usporedbi s drugima. Koliko će se dugo morati produljiti ne mogu reći, jer ne znamo kako će se epidemija razvijati.

Najavio je i da će CARNET predstaviti aplikaciju koja će omogućiti praćenje koliko se koji učenik koristi kojim tehničkim pomagalom.

– Mi ćemo sada ponovno podijeliti laptope. Cijelo vrijeme dajemo ih kada se zatraži – rekao je.

– Ako ovo potraje – dodao je – i sada će se, kao i prošle godine, uvesti mogućnost da djeca koja nemaju s kim biti u kući budu u školi.

 

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TT
TTjac
13:39 28.10.2021.

Vrati se u penziju i hrani golubove.

RE
realisticki
12:41 28.10.2021.

Pred par dana je Fuks trebao izjaviti, pričekajmo što će reči Plenković, a ja držim uvijek sa vladom i sa njim.

SN
sasa.novak.58
12:30 28.10.2021.

Brzo je reterirao nakon što mu je gazda Plenki odvalio šamarelicu. Kičma prije svega.