Jasna poruka

Francuska ne želi plaćati za populističku Europu

Foto: Reuters/PIXSELL
Francuska ne želi plaćati za populističku Europu
30.08.2018.
u 00:15
Francuska "nije spremna plaćati" za europske zemlje koje ne poštuju "temeljna načela" Unije
Pogledaj originalni članak

Francuska "nije spremna plaćati" za europske zemlje koje ne poštuju "temeljna načela" Unije, upozorio je u srijedu francuski ministar vanjskih poslova, devet mjeseci prije europskih izbora.

"Nismo spremni plaćati za takvu Europu. Moramo to jasno reći", rekao je Jean-Yves Le Drian, smjerajući na Poljsku i na Mađarsku.

Francuski ministar vanjskih poslova govorio je pred francuskim veleposlanicima okupljenim u Parizu.

"Svaka zemlja članica može slobodno birati svoje čelnike, ali naše gledanje na EU kao na blok savezništava i vrijednosti nije spojiv s vladama koje ne poštuju njegova temeljna načela i nisu solidarne s drugima", rekao je.

"One zapravo imaju utilitaristički pristup Uniji, biraju samo ono što ih zanima, ponajprije raspodjela novca", dodao je ministar.

U vezi s prihvatom migranata, izrazio je želju da se s Njemačkom postigne okvirni dogovor prije summita u Salzburgu, u Austriji, u rujnu.

Napetost vlada između EU-a i Italije koji si međusobno predbacuju nedostatak solidarnosti u prihvatu migranata, što je kulminiralo prijetnjom Rima da više neće sudjelovati u financiranju EU-a.

"Želimo postići zajedničko francusko-njemačko stajalište prije susreta na vrhu u Salzburgu 20. rujna kako to pitanje ne bismo prepustili populistima, prodavačima magle, jer znamo da je francusko-njemačka veza pokretač Europe", rekao je Jean-Yves Le Drian.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

SV
stjepan v.
00:33 30.08.2018.

jos jedan Sorosov agent. uvesti afrikance I fundamentaliste u Evropu sve uz financiranje Sorosa.

I1
ing-12345
07:07 30.08.2018.

Strukturni fondovi su nadoknada ekonomski slabijim članicama EU za otvaranje granica i bescarinski uvoz iz bogatih članica EU. To nema nikakve veze sa politikom. Prestanak plaćanja znači propast EU.

DU
Deleted user
07:14 30.08.2018.

Opet Francusko zlo dominira i dijeli lekcije drugima, englesko masonska sotonska škola zla i nereda. Tko će nego zlo o pravdi i pravici, uvijek isti ovisno o temi Francuzi, Englezi, SAD, Talijani, Srbi....kao da su cijepljeni dominacijom nad drugima i smatraju to svojom dužnošću. Nadam se Poljska i Mađarska ne će popustiti Francuskim "sveznalicama".