oblik zahvale

Francuska pripremila posebnu nagradu migrantima koji se izlažu rizicima korone

Foto: BLONDET ELIOT/ABACA/PIXSELL
Black Friday - Paris
Foto: Fourmy Mario/ABACA/PIXSELL
Montmartre Almost Deserted - Paris
Foto: Sebadelha Julie/ABACA/PIXSELL
Non-essential shop re-open - Paris
23.12.2020.
u 17:14
"Strani su radnici dali svoje vrijeme i krenuli u akciju za sve nas tijekom krize", rekla je izaslanica za državljanstvo
Pogledaj originalni članak

Francuska će dati državljanstvo stotinama migranata koji rade i izlažu se rizicima koronavirusa. Ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je ljude koji su aktivno pridonijeli borbi protiv koronavirusa da se prijave za brzu naturalizaciju. 

Od gotovo 3.000 ljudi koji su se prijavili, 74 je već dobilo državljanstvo, a ostali su u završnim fazama procesa, piše Daily Mail.  

"Strani su radnici dali svoje vrijeme i krenuli u akciju za sve nas tijekom krize", rekla je Marlene Schiappa, izaslanica za državljanstvo. 

"Zdravstveni radnici, čistačice, radnici u vrtićima, osoblje na blagajni. Svi su dokazali svoju privrženost naciji, a sada je red na republici da učini korak prema njima", rekla je. 

Ovaj je potez znatno drugačiji od francuskog pooštravanja imigracijskih pravila posljednjih godina. Prošle je godine oko 112 tisuća stranaca steklo francusko državljanstvo, uključujući više od 48 tisuća naturalizacijom, štoo je 10 posto manje nego 2018. godine. 

VIDEO Provjera propusnica u Varaždinskoj županiji

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

FR
franjo2
17:31 23.12.2020.

Francuzi još nisu došli do pameti. Da znaju Francuzi šta oh čeka za dvadesetak godina kad budu manjina u vlastitoj državi.

DU
Deleted user
17:37 23.12.2020.

perverzno....

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
18:03 23.12.2020.

bolesno