Objavljen sadržaj

Evo što je Praljak u pismima poručio obitelji i supruzi

Foto: Boris Ščitar
Slobodan Praljak
Foto: Reuters/PIXSELL
praljak
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Slobodan Praljak
Foto: Goran Stanzl
Slobodan Praljak
28.02.2018.
u 22:58
"Obitelji! Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno – smireno, promišljeno, samosvjesno."
Pogledaj originalni članak

Neovisna stručna istraga provedena nakon samoubojstva generala Slobodana Praljka, osuđenog za zločine u BiH, utvrdila je da nije bilo nikakvih propusta ili manjkavosti u pravnom okviru Haaškog suda u pogledu tretmana zatvorenika. Ujedno u pogledu otrova koji je Praljak upotrijebio navedeno je da je bila riječ o kalijevu cijanidu te da nije moguće točno utvrditi kada ga je i kako nabavio.

A UN-ovi istražitelji diplomatskim putem nedavno su generalovoj supruzi Kaći Praljak dostavili dva njegova pisma, piše Dnevnik. Oba su napisana u ponedjeljak 27. studenog, dva dana prije objave pravomoćne presude.

Foto: Screenshot
Praljak
praljak
Foto: Screenshot
Praljak
Foto: Screenshot
Slobodan Praljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Slobodan Praljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Slobodan Praljak

U pismu namijenjenom obitelji poručio je sljedeće:

"Obitelji! Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno - smireno, promišljeno, samosvjesno."

Drugo pismo je poruka supruzi.

"Kaća, mislim da ćeš pismo 'Obitelji' morati objelodaniti, kako bi spriječila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd.", napisao je supruzi Slobodan Praljak.

Osim dva privatna pisma, obitelj generala Praljka još nije dobila ni nalaz obdukcije ni bilo koji drugi dokument. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr