NIZOZEMCI POPUSTILI

Europska komisija piše mišljenje o srbijanskoj kandidaturi

Foto: Arhivska fotografija
Europska komisija piše mišljenje o srbijanskoj kandidaturi
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Stojan de Prato
25.10.2010.
u 15:39
Bruxelles je obećao nagraditi Beograd za suradnju na rezoluciji Opće skupštine UN-a o Kosovu.
Pogledaj originalni članak

Ministri vanjskih poslova 26 zemalja članica Europske unije nagovorili su u ponedjeljak na sastanku Vijeća EU za opće poslove u Luxembourgu svojega nizozemskoga kolegu da malo zanemari protivljenje Tweede kamera, nizozemskoga parlamenta, nastavku srbijanskoga puta prema članstvu u EU dok su ratni zločinci Ratko Mladić i Goran Hadžić na slobodi. Vijeće je jednoglasno odlučilo zatražiti od Europske komisije da sastavi mišljenje o zahtjevu za članstvom u EU koji je Srbija predala lanjskoga 22. prosinca.

Naime, Bruxelles je obećao nagraditi Beograd za suradnju na rezoluciji Opće skupštine UN-a o Kosovu, pa je sada to obećanje, ne bi li se osigurao nastavak srbijanske suradnje, trebalo i ostvariti.

O EK-ovu mišljenju, odnosno o prelasku Srbije iz moguće kandidatskoga u kandidatski položaj, Vijeće će glasovati najranije za godinu dana. No, Nizozemci su u zaključak Vijeća ubacili paragraf koji upozorava da nikakva daljnjega napretka Srbije prema  EU neće biti do uhićenja Mladića i Hadžića. Takav su svoj raniji uvjet, međutim, upravo prekršili.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
-obrisani-
15:50 25.10.2010.

pa uhvati vi Mladića i Hadžića .

FU
fudbal
17:05 25.10.2010.

To je najbolja potvrda da eu podupire genocid,zlocine,kriminal i korupciju.Zar srbiju koja je obiljezena za vijek vijekova zele na silu u europi bez obzira sto je mladic i dalje na slobodi,sto se srbija od 90-tih sprda sa evropom i svijetom,zar nisu pokazali prije par dana u italiji koliki su primitivci i zar im najveci zlocinac u povijesti ovih naroda,prljavi cetnicki vodja draza mihajlovic-nije heroj i antifasista.

GA
garderp
19:21 25.10.2010.

Srbija postaje kandidatom za EU. Sigurno ce ovaj proces biti ubrzan. Svijet na nju ne gleda kroz tamne ocale i mrznju, kao sto se to ovdje cini. Drugim rijecima, znaju oni vani za sve nas na Balkanu ko smo i sto smo, te tako i prolazimo.