GODINA DANA

EU produljilo sankcije Rusije zbog uloge u istočnoj Ukrajini

Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
Federica Mogherini i Wang Yi
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
Vladimir Putin
20.06.2019.
u 22:34
Sankcije su prvotno usvojene u srpnju 2014., zbog ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima i potpore separatistima na istoku Ukrajine.
Pogledaj originalni članak

Europsko čelnici dogovorili su da će produljiti ekonomske sankcije nametnute Rusiji zbog uloge Moskve u istočnoj Ukrajini i na Krimu, rekao je glasnogovornik predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska u četvrtak.

"Sankcije Rusiji jednoglasno su produljene za idućih šest mjesec zbog izostanka implementacije odredbi sporazuma iz Minska", napisao je na Twitteru glasnogovornik Preben Aaman, referirajući se na mirovni sporazum iz 2015. Sankcije su prvotno usvojene u srpnju 2014., zbog ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima i potpore separatistima na istoku Ukrajine.

EU je postavila, kao preduvjet za smanjenje sankcija, napredak u ispunjavanju odredbi sporazuma iz Minska koji poziva na bezuvjetno primirje te poziva obje strane da povuku teško oružje s bojišta u istočnoj Ukrajini. Sankcije su usmjerene protiv ruskog energetskog i financijskog sektora te vojne industrije. Njima se otežava pristup ruskih banaka europskim tržištima te se ograničava uvoz određenih proizvoda iz EU-a. Europski su vođe također u četvrtak dogovorili produljuenje sankcija protiv Krima i Sevastopolja za još jednu godinu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar nekakav
nekakav
07:35 21.06.2019.

rusija nije potpisnik sporazuma iz minska, ni prvog ni drugog. sve ovo postaje malo žešća lakrdija, nigdje se ne spominje niti kažnjava ukrajina, koja nije provela ni jedno slovo sporazuma, nit je povukla teško oružje s prve linije, već povećava taj broj, izvodi napade, niti je donijela zakon kojim se trebalo regijama, posebno donbasu, dati neka autonomija. pazite, ukrajina nije ispunila ni jednu preuzetu obvezu, ali rusija, koja nema nikakvih obveza iz tog sporazuma, je kriva za neispunjavanje obveza... baš super.

MM
Marko_M
05:04 21.06.2019.

Vise stete za EU nego bilo kom...bravo!

DU
Deleted user
01:14 21.06.2019.

bravo to su pametni politicari, 5 godina i veca steta za eu nego rusiju a nikakvih promjena niti ce ih biti niti bi ih trebalo biti samo jos vise stete