'FALSIFIKAT'

Džakula: Prosvjeta ne podržava kandidaturu Milorada Pupovca

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Džakula: Prosvjeta ne podržava kandidaturu Milorada Pupovca
15.05.2014.
u 14:44
Džakula je Višnjićevu izjavu nazvao grubom obmanom javnosti
Pogledaj originalni članak

Glavni odbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta nije donio odluku o podršci ovog društva kandidaturi Milorada Pupovca za EU parlament, priopćio je Veljko Džakula, član glavnog odbora Prosvjete, nakon što je predsjednik tog društva Čedomir Višnjić u ime glavnog odbora dao podršku Pupovcu. Džakula kaže da je takva izjava "falsifikat i gruba obmana javnosti".

Džakula dodaje da stranka koje je Pupovac član, SDSS, nije formalni koalicijski partner četiriju stranaka na začelju čije liste je Pupovac, pa on u Europskom parlamentu, čak i da bude izabran, ne bi predstavljao jednu od stranaka srpske zajednice u Hrvatskoj, nego vladajuću koaliciju.

"Svako poistovjećivanje najvažnije srpske kulturne institucije u Hrvatskoj s trenutno vladajućom politikom izrazito je štetno, a posebno je štetno podupiranje kandidature političara koji je s jedne strane uvijek djelovao tako da je srpsku nacionalnu zajednicu pretvarao u podložnika trenutne parlamentarne većine, a s druge stane je na listi kandidata na podcijenjenom posljednjem mjestu, bez priznatoga formalnog statusa koalicijskog partnera", poručuje Džakula.

>> Džakula: Kriminalcima i ustašama nije mjesto u srpskoj zajednici

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar gladnijura
gladnijura
15:13 15.05.2014.

Zato Đaksi misli na sebe.

Avatar tajar
tajar
20:27 17.05.2014.

Džakula je uhićen 1995. u okolici Pakraca kao jedan od vođa srpske pobune, dakle četnik ili terorist kako hoćete, te kao takav nema moralno pravo baviti se politikom.