DOSTA JE BILO

Droga u Nizozemskoj više neće biti turistička atrakcija

Foto: AFP
Droga u Nizozemskoj više neće biti turistička atrakcija
18.11.2010.
u 18:31
"Moramo se vratiti na ono kako je bilo zamišljeno u početku: lokalna upotreba za one koji to vole", kazao je ministar Ivo Opstelten
Pogledaj originalni članak

Nova nizozemska vlada odlučila je ograničiti prodaju kanabisa kako bi zauzdala kriminal povezan s proizvodnjom i trgovinom droge.

– To neće više biti turistička atrakcija. Ne volimo to. Moramo se vratiti na ono kako je bilo zamišljeno u početku: lokalna upotreba za one koji to vole – kazao je ministar Ivo Opstelten. Nizozemska ima vrlo liberalan stav o lakim drogama, a njezini su kafići vrlo popularna turistička odredišta, posebice u Amsterdamu i pograničnim mjestima u blizini Belgije i Njemačke.

Posjedovanje do pet grama kanabisa ili hašiša u Nizozemskoj je dopušteno, ali proizvodnja i transport na veliko spadaju u kazneno djelo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
23:40 18.11.2010.

Pametnom je sasvim dovoljan i ovaj kratak članak da shvati da tu, što se tiče propisa oko \"lakih\" droga u Holandiji, j..e lud zbunjenog. Posedovanje do 5 grama ali i posedovanje većih količina za prodaju u tzv. kofi šopovima jeste dozvoljeno ali protivodnja nije. jasno je da se u Holandiji proizvedu ogromne količine kanabisa koje podmiruju i potrebe domaćih kofi šopova (a to je jako puno!) ali i da još veća količina ide u izvoz. I sve to policija zna. I zna i adrese svih protizvođača. I otkriva odmah nove prizvođače koje raskrinkava i uništava im farmu štiteći tako monopol onih koji smeju proizvoditi, ali tajno. A samo da vam kažem: u skromnim uslovima, sa početnim ulagenjem do maksimalno 10 000 evra, moguće je ostvariti mesečnu zaradu od 15 000 - 20 000 evra. Pa ko tome da odoli?