Američki heroj

Dramatična akcija: Iz zapaljenog auta izvukao mladića u nesvijesti

Foto: Screenshot/YouTube
Dramatična akcija: Iz zapaljenog auta izvukao mladića u nesvijesti
13.03.2013.
u 08:30
Dramatična akcija spašavanja iz zapaljenog automobila odvijala se u nedjelju u američkoj saveznoj državi Iowa, a snimljena je kamerom u policijskom automobilu
Pogledaj originalni članak

Dramatična akcija spašavanja iz zapaljenog automobila odvijala se u nedjelju u američkoj saveznoj državi Iowa, a snimljena je kamerom u policijskom automobilu.

Policija kaže da se 18-godišnji Ian Waseskuk vozio u krug po parkiralištu crkve te je izgubio kontrolu nad automobilom i zaletio se u klimatizacijski uređaj nakon čega je izbio požar. Mladić iz grada Urbandalea u bolnici se oporavlja od teških ozljeda koje su posljedica nesreće i požara, a zdravstveno stanje sada mu je stabilno, pišu RIA Novosti.

Kada je policajac Zac McDowell stigao na mjesto događaja, vidio je dim u kabini "koji oduzima dah". Dima je bilo toliko da McDowell prvo nije vidio ništa u kabini automobila. 

– Kada sam drugi put provirio, samo sam vidio ruku – rekao je McDowell.

Irački ratni veteran i vojnik 2006. godine u Iowi je pendrekom razbio staklo na suvozačevoj strani, dok se vatra širila s prednje strane automobila. Potom je hrabro ušao u automobil i izvukao mladića u nesvijesti iz vatre.

>>Iz gorućeg kombija Hitne pomoći vozač spasio pacijenta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar whitesox
whitesox
13:09 13.03.2013.

hrabar i nesebičan čovjek!