OZLIJEĐENO SEDAM OSOBA

Drama u Južnom kineskom moru: Američki F-35 srušio se na nosač aviona, pilot se katapultirao

Foto: Reuters/Pixsell
američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson
Foto: ABACA/ABACA
Carl Vinson Carrier Strike Group Deployed In Philippine Sea
25.01.2022.
u 09:28
Nakon što se sigurno katapultirao, pilota je pokupio vojni helikopter. Trenutačno je u stabilnom stanju
Pogledaj originalni članak

Sedam osoba je ozlijeđeno, uključujući pilota koji se katapultirao, nakon što se američki borbeni zrakoplov F-35 srušio na palubu nosača zrakoplova USS Carl Vinson u Južnom kineskom moru, objavila je američka pacifička flota u priopćenju u ponedjeljak.

Kako prenosi CNN, pilot je obavljao rutinske letove kada se dogodila nesreća. Nakon što se sigurno katapultirao, pokupio ga je vojni helikopter. Trenutačno je u stabilnom stanju. Još šestero je ozlijeđeno na palubi nosača. Trojica su zahtijevala hospitalizaciju u bolnici u Manili na Filipinima, gdje su sada također u stabilnom stanju. Ostaloj trojici mornara pružena je medicinska pomoć na nosaču aviona te je također dobro.

Uzrok nesreće se istražuje. Ratni brod nije pretrpio veće štete jer je udar bio površan te je njegovo zračno krilo nastavilo s normalnim radom. Što se tiče srušenog F-35, popravak je u tijeku.

Ovo je prva nesreća F-35C, varijante jednomotornog stealth lovca američke mornarice, dizajniranog za operacije izvan nosača zrakoplova. Riječ je o posljednjoj od tri varijante koja je postala operativna, i to tek 2019. godine. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

TR
trpimir2021
10:06 25.01.2022.

Opasan avion . . . boje ga se obje strane.

PO
poluprovokator
10:18 25.01.2022.

Kako prva nesreća F35 kad je prije koji tjedan jedan F35 Englezima pao pri poljetanju s palube u more? Pilot se također spasio katapultiranjem.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
10:08 25.01.2022.

"...nakon što se američki borbeni zrakoplov F-35 srušio na palubu nosača zrakoplova USS Carl Vinson u Južnom kineskom moru.. "___Jedino ispravno pitanje u ovom slučaju je što američki nosač zrakoplova ima raditi u Južnom kineskom moru!