tragedija na pagu

Otac se tereti za 4 teška ubojstva u pokušaju. Obitelj godinama pod nadzorom Centra za socijalnu skrb

Foto: Facebook
Josip Rođak
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pag
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pag
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pag
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pag
Foto: Facebook
Foto: Facebook
28.02.2019.
u 15:36
Vijest o ocu koji je svoje četvero djece bacio s balkona prvog kata obiteljske kuće u Pagu zgrozio je pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević
Pogledaj originalni članak

Obitelj je godinama bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Naime, kako neslužbeno doznajemo, još prije šest ili sedam godina obitelj je došla pod nadzor Centra zbog kćeri supruge 54-godišnjaka iz prvog braka, a koja je navodno nakon toga izmještena iz te obitelji u dom.

Press konferencija u vezi događaja na Pagu

Potom je, kako neslužbeno doznajemo, centar pod nadzor stavio obitelj i prošle godine i to zbog najstarije i teško ozlijeđene djevojčice.

– Kada je djevojčica došla u školu, imala je vidljive poteškoće i sve je prijavljeno centru. Kako su reagirali, zašto nisu ili jesu li provjerili kako žive i je li tu bilo zlostavljanja i prije, mora se utvrditi – rekao nam je naš izvor iz istrage.

Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske potvrdila je da su podnesene kaznene prijave za 4 teška ubojstva u pokušaju

Balkon s kojeg je otac bacio djecu

Iz policije neslužbeno doznajemo da je Josip Rođak bio prijavljivan zbog krađa odnosno imovinskih kaznenih djela na području Slavonije.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić oko 15 sati posjetit će Opću bolnicu Zadar te se potom kratko obratiti medijima u povodu jutrošnjeg tragičnog događaja.

Svjedok priča što se dogodilo

U zadarskoj bolnici nalazi se četvero djece koje je otac jutros oko 7 sati bacio s balkona prvog kata obiteljske kuće u Pagu. Troje djece teško je ozlijeđeno, a najteže 7-godišnjakinja koja je zbog brojnih ozljeda glave i grudnog koša spojena na mehaničko disanje.

Vijest o ocu koji je svoje četvero djece bacio s balkona prvog kata obiteljske kuće u Pagu zgrozio je pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević.

Zatečena je, naglasila je, brojnim situacijama u kojima dominira nasilje prema djeci, o čemu će, najavljuje, više govoriti i u svom izvješću koje priprema. Iako joj je, dodaje, teško govoriti o statistici, naglašava ipak kako je nasilje prema djeci u porastu u odnosu na proteklu godinu.

- Svakako me ovaj slučaj na Pagu zaprepastio u svakom pogledu, ljudskom i profesionalnom, izaziva burne emocije. Pozivam sve institucije da u okviru svoje nadležnosti poduzmu mjere kako bi se utvrdile činjenice zašto i kako je došlo do ovog slučaja i svakako zaštiti djecu - komentirala je pravobraniteljica naglasivši kako još nema dovoljno informacija o ovom slučaju.

Najavljuje da će se i njen ured uključiti u utvrđivanje činjenica oko roditeljskog odnosa oca prema djeci i njegovog katastrofalnog poteza i postupaka.

Kirurg Jaša Pavić o stanju djece koju je otac bacio s balkona

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

BL
bljak007
16:11 28.02.2019.

Zaposlite me kao zatvorskog čuvara, kad on dođe u zatvor.

OB
ObrenM
16:49 28.02.2019.

Ovo je lijecenje posljedica bez da se je poradilo na uzrocima."Otac" je neuracunjljiv i bio je kao takav poznat.Postupa se kada se zlo dogodi.Zakazao centar za skrb,policija,pravobraniteljica i zakoni koji stite delikvente.Daruvarac slobodan,izrod koji je mozda i ubio majku slobodan,govori se da ce i ubojica sestre uskoro na slobodu.Sudstvo rasirenih ruku poziva potencijalne razbojnike.

DU
Deleted user
14:04 28.02.2019.

Kad je netko iz socijalne odgovarao za počinjene propuste?