SALVINI U POSJETU MAĐARSKOM PRIJATELJU Orbánu

'Došao sam vidjeti kako se brane europske granice'

'Došao sam vidjeti kako se brane europske granice'
03.05.2019.
u 10:18
Knjigu "Ja, Salvini" tiskat će neofašistički izdavač i nikada kao ove godine nije bilo toliko neofašističkih manifestacija na talijanskim ulicama
Pogledaj originalni članak

Najprije je otišao vidjeti “kako se brane granice”, kako je jučer objasnio čelnik Lige i potpredsjednik talijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, u posjetu Mađarskoj. Helikopterom je otišao na mađarsko-srbijansku granicu u Roeszke i pozdravio mađarske graničare.

Njegov prijatelj, kako ga naziva, mađarski predsjednik Viktor Orbán dao je izgraditi barijeru na granici sa Srbijom kako bi zaustavio migrantsku balkansku rutu 2016., a Salvini ju je, čini se, vidio iz helikoptera mađarske vojske.

“Želimo različitu Europu koja bi štitila sigurnost, potakla zapošljavanje, obitelj i kršćanski identitet našeg kontinenta”, izjavio je Salvini u helikopteru i naglasio kako se i “u Italiju ulazi samo s dozvolom”.

S Orbánom koji reklamira “neliberalnu demokraciju” Salvini želi sklopiti suverenistički sporazum. I Salvini sa svojom Ligom i Orbán sa svojim Fideszom dvije su suverenističke snage na vlasti. Namjeravaju u novom Europskom parlamentu poslije izbora 26. svibnja biti najjačom snagom i prema tome izabrati i svog kandidata za predsjednika Europske komisije. Orbánova stranka nalazi se na desnom krilu Europske pučke stranke i, dok je u toj parlamentarnoj skupini, ne bi smjela sklapati sporazume sa suverenistima kakva je Liga.

Bez obzira na to što je predsjednik europskih pučana Joseph Daul za Le Monde kazao kako se ne smije sklapati sporazum s populistima, ipak Viktor Orbán i Matteo Salvini sada u Budimpešti (vidjeli su se i lani u Milanu) stvaraju takav savez.

Orbán nije samo dao podignuti barijeru na granici sa Srbijom već je uveo i druge mjere kako izbjeglice ne bi mogle preko Mađarske dolaziti u Europu. Jedna od tih je, primjerice, da tražitelji azila mogu biti izbačeni iz Mađarske čim im se zahtjev odbije, dakle i za vrijeme žalbe na prvostupanjsku odluku.

Zatim postoji mjera kojom je nezakonski pomagati imigrantima bez dozvole itd. Salvini, pak, sve više otvara vrata neofašističkim pokretima u Italiji. Njegovu knjigu “Ja Salvini” tiskat će, primjerice, neofašistički izdavač. Nikada kao ove godine na talijanskim ulicama nije bilo toliko neofašističkih manifestacija.

Obilježena 28. obljetnica stradanja 12 redarstvenika u Borovu Selu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
14:03 03.05.2019.

Baš je vražji taj Silvio, kad je ljubičica bela branila granice s mrtvim stražama onda je sigurno pisao pangerike velikom vođi kako nas brani od pomahnitalog kapitalizma...

MO
moškov
10:22 03.05.2019.

Mi hrvati ne smijemo cuvati svoje granice...pa tko nam to moze zabraniti...samo razljutite ministra od ugroza....

DU
Deleted user
06:09 04.05.2019.

od gospodina Salvinija i njegove bratije još će mnoge u Hrvatskoj i Sloveniji boljeti glava , dvoje nekadašnjih vlasnika Hrvatske gledaju se sa ljubavlju a kod nas ih ljubitelji nezavisne i ortodoksni desničari daju sebi za uzor ne primječujući da gleda vuk jagnje . Prošlost nas nije ništa naučila i zato trpimo .