suđenje

DORH se žalio: Deset godina zatvora za ubojstvo supruga nije dovoljn

Foto: Thinkstock
DORH se žalio: Deset godina zatvora za ubojstvo supruga nije dovoljn
11.06.2019.
u 10:01
U žalbi je predloženo da se optuženici izrekne kazna zatvora u duljem trajanju.
Pogledaj originalni članak


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu žalilo se na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu kojom je Ksenija Topolovčan (30) iz Budančevice osuđena na deset godina zbog ubojstva supruga Mirka (39).

Državno odvjetništvo smatra da je sud precijenio značenje olakotnih okolnosti, a istodobno nije u pravoj mjeri vrednovao otegotne okolnosti za optuženicu, pogotovo njezinu raniju osuđivanost za kazneno djelo i višekratnu osuđivanost za prekršaje zbog nasilja u obitelji. U žalbi je predloženo da se optuženici izrekne kazna zatvora u duljem trajanju.

K. Topolovčan ubila je supruga 9. travnja 2018. oko 19 sati u spavaćoj sobi obiteljske kuće. Ubola ga je kuhinjskim nožem u prsni koš i srce. Preminuo je na putu u bolnicu. Sud joj je kao olakotne okolnosti priznao to što je bila neubrojiva zbog alkoholiziranosti i to što je obiteljsko nasilje neposredno prije tragedije izazvalo sukob. Otegotne okolnosti su to što je već bila osuđivana za povredu djetetovih prava i što je u tri navrata bila proglašena krivom zbog nasilja u obitelji prema suprugu. Uz 10 godina zatvora sud joj je izrekao i sigurnosnu mjeru liječenja ovisnosti o alkoholu u trajanju od tri godine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
Bojnik
10:51 11.06.2019.

A cetri godine bosanskom Daruvarcu je dovoljno?

BO
Bojans
11:10 11.06.2019.

Olakotna okolnost kaj je bila alkoholizirana? Jel to vrjedi i u prometu?