Skromno

Doček bez estradnih zvijezda, gradovi će štedjeti i na vatrometu

Foto: Pixsell
Doček bez estradnih zvijezda, gradovi će štedjeti i na vatrometu
13.12.2010.
u 15:56
Vukovaru će vatromet platiti Grad Koprivnica, a u Požegi se kuhano vino i čaj više neće dijeliti besplatno nego će se prodavati po “simboličnoj cijeni”
Pogledaj originalni članak

Recesijski će u Slavoniji biti i doček Nove 2011. godine. Čelnici najvećih gradova na istoku Hrvatske – Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Vukovara i Vinkovaca zajedno će potrošiti manje od pola milijuna kuna, a na gradskim trgovima se neće pojaviti ni jedna estradna zvijezda. 

Pjenušac i valcer

U novogodišnje slavlje najviše će iz gradske blagajne izdvojiti Brod. Na gradski trg Korzo dovest će domaće glazbene snage, Adare iz Slavonskog Broda te osječku Prvu ligu.

– Sredstva su nam smanjena pa smo morali odustati od dovođenja velikih estradnih zvijezda koje traže doista velike honorare. Međutim, vatromet će biti jednako bogat i raskošan kao i prijašnjih godina, a za ponoć smo, kao i uvijek, osigurali pjenušac. Stoga sam uvjeren da će se posjetitelji dobro zabaviti – kaže Hrvoje Špicer, ravnatelj brodske Kazališno-koncertne dvorane. Osijek će 2011. dočekati skromno. No, iz Gradskog poglavarstva kažu ne i manje zabavno.

– Ostalo nam je oko 75.000 za doček, a i ove godine će nas zabavljati domaći izvođači. Ideja i namjera nam je da građanima osiguramo dobru zabavu koja nije nužna jedino uz poznate pjevače – kaže Željko Lončar, stručni suradnik u gradskom Odjelu za protokol i promidžbu. Tko će na Starčevićevu trgu zabavljati Osječane, još se odlučuje, a sigurno je da će u ponoć, unatoč tankom budžetu, biti vatromet i pjenušac te će se već tradicionalno plesati valcer.

Prepolovili trošak

Upola manje nego prošle godine, ove će na slavlje na glavnom trgu potrošiti Požega, gdje će inače besplatno kuhano vino izostati.

– Vatromet će nas stajati dvostruko manje, umjesto 20.000 platit ćemo ga 10.000 kuna, a ista, dvostruko manja cijena dogovorena je i za glazbene sastave. Bit će manje poznati, ali ne i manje dobri. Umjesto besplatnog kuhanog vina i čaja ove godine to će se moći kupiti po popularnim cijenama, a prodavat će ih naše kulturno umjetničko društvo – rekao je gradonačelnik Zdravko Ronko. U Vukovaru i Vinkovcima, 2011. će se dočekati uz taktove domaćih bendova. Grad heroj i ove će godine novac za vatromet u ponoć dobiti iz blagajne Koprivnice.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
16:23 13.12.2010.

Ne treba ni vatromet..bacanje novca...prava glupost...bolje da se popije i pojede za taj novac...hahahahaha