UDARIO GA ŠAKOM U GLAVU

Detalji napada na socijalne radnike u Kaštelima: Došli su po 17-godišnjaka koji je pobjegao iz doma

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Detalji napada na socijalne radnike u Kaštelima: Došli su po 17-godišnjaka koji je pobjegao iz doma
16.04.2021.
u 19:02
Dok su socijalni radnici razgovarali o povratku u dom s njegovom majkom, 17-godišnjak je izašao i muškarca udario prvo šakom u glavu, a onda nogom u trbuh
Pogledaj originalni članak

Poznati su detalji napada na socijalne radnike u Kaštel Starom. Naime, napad se dogodio na pragu doma sedamnaestogodišnjaka koji je i štićenik Centra za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonači' u Splitu.

Mladić je prije nekoliko dana pobjegao iz doma pa je troje socijalnih radnika, dvije žene i jedan muškarac, krenulo na adresu njegove majke u Kaštel Gomilici, piše Dalmacija News.

Dok su socijalni radnici razgovarali o povratku u dom s njegovom majkom, 17-godišnjak je izašao i muškarca udario prvo šakom u glavu, a onda nogom u trbuh.

Socijalni radnik pao je niz stepenice, a 17-godišnjaka je branila i majka koja je nakon verbalnog ispada pljunula na jednu socijalnu radnicu. Mladić je uhvatio za ruku drugu socijalnu radnicu i odgurnuo je.

U napad se uključio je jedan muškarac od 50-ak godina koji je prijetio djelatnicama Centra za socijalnu skrb ubojstvom.

Troje napadača završili su na policiji te je poslano izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BO
bolnaistina
19:20 16.04.2021.

Kad je pobjegao iz doma, trebali su alarmirali policiju, pa neka ga strpaju u maloljetnički zatvor malo na preodgoj.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
21:44 16.04.2021.

I šta ima veze taj napad sa medijiskim optuživanjem soc.radnika koji su zasrali sve u slučaju one jadne male curice??..šta ona Štefica Karačić brani 43 godine soc.radnike koje je sama stvorila?..od kada to osoba koja je zapravo najodgovornija za stvaranje takve socijalne službe ima uopće srama protiv nekoga podnositi kaznene prijave?.umjesto da se sakrije u mišiju rupu,ona bez imalo morala i srama podiže lažnu kaznenu prijavu ne pitajući sebe koliko je ona odgovorna za tako lošu ocjenu javnosti soc.službe?..nitko ne piše da soc.radnici smrde i da ih treba fizički napadati nego svi pišu da treba konačno taj sustav pun uhljeba i neodgovornosti dobro reorganizirati i izložiti kontroli ,a ne ovako dok se desi ubojstvo javnost shvati da je soc.služba totalno zakazala-da je kontrole što tko radi u tim centrima ne bi se dešavale ovakve morbidne situacije,,to se Štefica Karačić nije sjetila, nego piše laži da ih mediji i javne osobe ugrožavaju fizički i šta ja znam sve ne.Nitko nikoga ne bi smio ni pomisliti verbalno napasti sa vurgalnim riječnikom a kamo li fizički-to je k vragu dužnost roditelja da djete uči osnovama ponašanja ali legitiman interes javnosti da se pita što se to desava u centrima- itekako postoji.Ovaj slučaj svakako treba osuditi,samo pitam se gdje je bila policija,što su išli sami po 17-godišnjaka koji je pobjegao iz Doma?Opet krivim centar za samovolju i nestručnost,što su mislili da ih bude on sa kolačima dočekao ?Bože mili što oni u Centrima griješe!!

RO
roland
19:54 16.04.2021.

Očito čitaju statuse Jelene Veljače i Nataše Janjić- pljunuti i udariti uhljebarke.