osuđen

Cvikove fatalne žene: R. Tomašić ga prokazala, bivša djevojka izdala

Foto: Pixsell
cvik (1)
Foto: Arhiva VL/Nino Strmotić
cvitanovic
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
tomašić
Foto: Pixsell
cvik (1)
Foto: Pixsell
cvik (1)
Foto: Pixsell
cvik (1)
Foto: Nino Strmotić
jakša cvitanović cvik
27.05.2010.
u 07:30
Iakopolicija kod Cvika nije pronašla ni gram droge, novac ili oružje, za presudu su bila dovoljna svjedočenja.
Pogledaj originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu danas bi trebala biti objavljena presuda Jakši Cvitanoviću Cviku, optuženom kao korčulanskom narkobossu, i 15-orici suoptuženih za organiziranu prodaju heroina na kojem je Cvik, prema optužnici, zaradio sedam milijuna kuna.

Ž. Tomić o organizaciji

Tužiteljstvo je slučaj gradilo na svjedočenju pokajnice Želite Tomić, Petre Gugić, Ivana Marinovića i petorice tajnih Luka, ali jedino je Želita govorila o Cvikovoj mreži preprodavača, dok su ostali pričali o pojedinačnim slučajevima kupoprodaje droge. Od pustih kilograma heroina koje je Cvik prodavao od 2003. do 2006. nije zaplijenjen niti gram, a nije nađen ni novac ili oružje “zločinačke organizacije”. Od početka slučaja, prije gotovo četiri godine, pokazalo se kako Cviku i ne ide baš najbolje s nekim ženama koje su se grdno obrušile na njega.

Prva u nizu bila je HSP-ovka Ruža Tomašić koja ga je prokazala kao glavnog dilera na otoku. Uslijedio je njegov bijeg s Korčule, pa se javila i Želita Tomić koja je tvrdila da je njegova bivša djevojka i da je za njega prodavala drogu. Na čelu tužiteljstva Cvika je dočekala još jedna žena s Korčule, voditeljica USKOK-a Natalija Petković. Mnogo je očekivala od Želitina svjedočenja, no upitna je težina njezinih riječi, budući da je dugogodišnja ovisnica s kriminalnom prošlošću koja je o slučaju dala nekoliko različitih iskaza. Mnogo je očekivala i od svjedočenja Petre Gugić, još jedne Cvikove bivše.

– Dok je bio u bijegu, još sam bila zaljubljena u njega – ustvrdila je na raspravi, no Cvik je, baš kao i u slučaju Želite Tomić, s gnušanjem odbacio tvrdnju da su ikada bili zajedno.

Osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog prijetnji koje joj je uputio kako bi promijenila iskaz kojim ga je teretila u istrazi, no nakon maratonskog svjedočenja na glavnoj raspravi malo je kazala o njegovim poslovima s heroinom. Rekla je da ju je nekoliko puta počastio heroinom te da je bila prisutna dva puta dok je “raspizavao” veće količine droge. No i to treba uzeti s rezervom jer se nakon Cvikova uhićenja spetljala s Damirom Rašidagićem, a javna je tajna na Korčuli da je on preuzeo posao nakon Jakšina bijega. Sada je u zatvoru zbog droge, a ondje su se i vjenčali. Navodno ju je on nagovarao da pokopa Cvika.

Odvjetnici zaseban proces

– Svjedočio sam jednoj svađi Petre i Damira kad je od nje tražio da govori protiv Jakše, a meni se učinilo da ona to ne želi. Bilo je tu i prijetnji i šaka, ali su se zbog mene malo suzdržavali – kazao je Matko Vukorepa koji tvrdi da je na drogu potrošio tri milijuna maraka.

S Cvikovom skupinom uhićena je i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša koja je tada bila njegova voljena. No velika ljubav nije preživjela Cvikovo uhićenje. USKOK je tereti za pranje dva i pol milijuna kuna, ali je zbog zdravstvenih problema postupak protiv nje razdvojen.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

SA
samar
09:40 27.05.2010.

Da sam u poroti visio bi on bez milosti, i ostalo smece dilersko ovdje u Zadru ali i u Sibeniku i Splitu i Zagrebu i Rijeci itd svim HRV gradovima. To vam je HR pravosudje, priprema opet scenu za pustanje Cvika na slobodu , bas kao i ovdje u Zadru gdje policiji znani dileri vec 10 - 20 godina dilaju a policija i pravosudje \'\'nemaju dokaza\'\'. Tu i tamo cope jadu maloga kakvoga ali bosovi su nedodirljivi.... Bolje je u Tursko doba pravosudje radilo svoj posao nego danas u Hrvatskoj., ali eto sto mi roditelji mozemo jos?nego s gorčinom u srcu i želudcu leći navecer? Za sve decke i cure koji se dnevno ustrcavaju heroinom i žive kao Spotona u paklu a u kuća im jad i tuga i nemoć vladaju, plač i žalost.... a dilerčine slobodno rade svoj posao i zgrću milione na tuđoj boli i žalosti beznađa, a izdajničko i nemoćno pravosudje tapka na mjestu i pušta te dilere da i dalje prprodaju heroin.... za svu tu mladost, njih tisuće i tisuće u Hrvatskoj... Cvik i ostali njegove branše, profesije... trebaju visjeti bez milosti ili trunuti u zatvoru dok ne krepaju , baš kao što nami mladost krepava po ulicama, portunima, haustorima, parkovima...itd. Smrt drogi. Smrt političarima i carinicima i policajcima i svima koji omogućavaju ovaj prljavi posao i koji imaju udjela u njemu. Nemoć roditelja i ovisnika ostaje ali nada jedino ne umire. Jaca Kosorica kada je već ponosna na HRV demokrciju neka kopira Singapurski zakon po pitanju droge tj dilanja i oružja i evo nam mira u kući i na ulici preko noći - red na svakom koraku. Dileri su janjičari i akindžije , bez oružja. Siju smrt i tugu i plač po obiteljima Hrvatske. Kada Sotona nije znao više što bi , izmislio je heroin i Europsku Uniju i demokraciju na \'\'EU\'\' način.

KR
kreont
09:48 27.05.2010.

A Sve lipe i fine ove otočke cure. Dok su šmrkale i dijelile bogatstvo dotle vam je ovaj konj bio u redu. Ma utopio bi vas u žlici juve.

IS
istima
09:32 27.05.2010.

I da..... veliko HVALA Ruži Tomašić ! Birali bi ovakve osobe na javne funkcije......da nismo \'guske u magli\' .