Velika promjena vremena

Crveno upozorenje za cijelu obalu: Puhat će vjetar s olujnim udarima

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
bura premantura
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
bura premantura
02.01.2019.
u 08:23
Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 Celzijevih stupnjeva.
Pogledaj originalni članak

Velika promjena vremena stiže odmah na početku nove godine. Danas će biti promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabe oborine te razmjerno vjetrovito, na  kopnu će biti snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, biti češće u prvom dijelu dana, a slaba kiša moguća je i na Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Vjetar će osobito jak biti uz more pa je oglašeno crveno upozorenje. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a krajem dana na sjeveru zemlje moguće i olujnim. Na Jadranu će umjeren do jak sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara. 

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te da su kolnici mjestimice mokri i skliski, zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Video - Snažni valovi u Dubrovniku

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Trajekt na liniji Prapratno - Sobra, isplovit će u srijedu, 2. siječnja, u 16 umjesto u 15 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NO
nogogaz
12:40 02.01.2019.

Ni vitar ni beograd ni bog ni zagreb ne mogu pobjedit moje lipe dalmatinske republike!

DU
Deleted user
08:49 02.01.2019.

S klimatskim promjenama nekretnine pored mora ce biti neprocjenjive. Vjerojatno ce zavrsiti ispod razine mora.