apel

Ceh zaštitara: Tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Ispred OŠ u Krapinskim Toplicama stoje zaštitari zbog nekolicine roditelja koji su bili bez maski
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Nasmrt pretučen zaštitar automat kluba, policija traži napadače
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Zagreb: Dolazak svatova pred ku?u mladenke Izabel Andrijani?
20.09.2022.
u 12:07
Svakog dana njih 16 000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati - poručuju iz ceha zaštitara.
Pogledaj originalni članak

Iz Hrvatskog ceha zaštitara čestitali su u utorak Dan zaštitara i blagdan sv. Mateja upozorivši na sve učestalije napade na njih te su zatražili da se oni tretiraju kao napadi na službenu osobu. Posebni pijetet iskazujemo stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju njihovim poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju u povodu njihovog Dana koji se obilježava 21 rujna.

Svjedoci smo sve učestalijih napada na zaštitare prilikom obavljanja poslova za koje imaju licencu i posebno odobrenje koje su izdala državna tijela te tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu. Svakog dana njih 16 000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati.

Zaštitarke i zaštitari su roditelji, sestre ili braća, Vaši dragi susjedi, prijatelji ili poznanici. Oni svoj posao obavljaju neposredno u smjenama od 12 sati i Vaš su prvi kontakt kada dolazite na posao, u javnu ustanovu, trgovinu. Oni brinu o Vašoj sigurnosti i sigurnosti objekata i imovine, apeliramo da svakodnevno poštujete njihove upute i pokažete razumijevanje i strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova, poručuju građanima iz Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komora.

VIDEO: Novi detalji napada na zaštitara u Trnju: Glavni napadač (22) poznat po tučnjavama, sudilo mu se i zbog droge

Sustavi funkcioniraju bez kontrole

Hrvatski paradoks: Na papiru imamo dobre zakone, no u praksi se oni ne provode

Paradoks je zapravo da Hrvatska ima dobre zakone na papiru jer ti zakoni propisuju i najniže i najviše kazne, i kada se nekome i zbog čega izriču mjere opreza, a kada istražni zatvor, tko bi trebao kontrolirati, kako i kada izrečene zabrane i mjere opreza... No u praksi se ti zakoni, iz ovih ili onih razloga, mahom nedostatka ljudi, novca i prostora, nekad ne provode, a nekada su teško provedivi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.