SISAK

Čak 200.000 kuna 'božićnice' za bivšeg ravnatelja sisačke gradske ustanove

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
ŠRC Sisak
18.12.2018.
u 14:29
U Športsko rekreacijskom centru saznajemo kako im presuda još nije dostavljena, pa je trenutačno ne mogu ni komentirati
Pogledaj originalni članak

Športsko rekreacijski centar iz Siska mogao bi uskoro imati dva direktora. Naime, Općinski sud u Velikoj Gorici presudio je prije nekoliko dana, doduše još nepravomoćno, kako se Davor Čobanov, bivši direktor smijenjen 30. ožujka 2015. godine, mora vratiti na radno mjesto ravnatelja ove ustanove u vlasništvu Grada Siska. Uz to, Športsko rekreacijski centar (ŠRC) mu mora isplatiti 175.256,12 kuna, s kamatama, te podmiriti nekoliko desetaka tisuća kuna troškova sudskog postupka i njegova odvjetnika.

U obrazloženju presude sutkinja Ivanka Ropuš istakla je kako je sud utvrdio da je u slučaju razrješenja Čobanova "donesena politički motivirana odluka Upravnog vijeća o razrješenju ravnatelja-tužitelja“, a do toga je sud došao saslušanjem djelatnika ŠRC-a dok je provedeno financijsko vještačenje pokazalo kako nije bilo nesavjesnog rada bivšeg ravnatelja, a što mu je navedeno u odluci o razrješenju s mjesta ravnatelja.

Nakon što je razriješen s mjesta ravnatelja, Davor Čobanov, pravnik po struci, ostao je raditi na ŠRC-u kao pravnik, gdje je i bio u radnom odnosu sve donedavno, pa se dosuđenih 175.256 kuna odnosi na razliku iznosa plaće pravnika i ravnatelja do redovnog isteka njegova mandata koji je trebao biti krajem 2017. godine. Sada je sud, pod prijetnjom ovrhe naložio i da se Čobanov vrati na mjesto ravnatelja, iako taj već postoji. 

Čobanov je na mjesto ravnatelja ŠRC-a došao, kao nestranački čovjek, nakon što je vlast preuzela SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a smijenjen je 30.ožujka 2015. godine. Nakon njega na mjesto ravnatelja dolazi Saša Petak, član HSP-a, koalicijskog partnera u prvom mandatu gradonačelnice, a koji je bio i član Upravnog odbora ŠRC-a koji je Čobanova smijenio "zbog neizvršavanja odredbi vlasnika ustanove, Grada Siska“ i drugoga . Sud je nakon provedenog financijskog vještačenja i saslušanja svjedoka ustvrdio da Čobanovo razrješenje nije imalo veze s poslovanjem ustanove nego je bilo isključivo politički motivirano.

U Športsko rekreacijskom centru saznajemo kako im presuda još nije dostavljena, pa je trenutačno ne mogu ni komentirati. 

>> Pogledajte kako je bilo na suđenju Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog premlaćivanja djevojke

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

RO
ronyday
15:45 18.12.2018.

Sisak je okupirala komunjarska zlčinačka partija koja uništava grad i sve građane.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:56 18.12.2018.

SDP-ovka Baniček baš lijepo vodi Sisak. To je grad koji je 2013. imao 13.700 zaposlenih, a danas 11.900. Sisak je izgubio 7 tisuća stanovnika u zadnjih 5 godina, ima katastrofalan natalitet, najviše blokiranih građana u odnosu na broj stanovnika te su u top 10 najzaduženijih gradova u Hrvatskoj, ali mediji i "antifašiti"obožavaju sdp-ovku Baniček jer je ona progresivna gradonačelnica koja se bori protiv "zlih fašista i korumpiranih desničara" kao i pojedinci u DORH-u predvođeni Cvitanom koji Baniček štite u kriminalnoj aferi kopa beach. Uglavnom, samo naprijed Baniček, uništiti Sisak do kraja demografski i gospodarski, možeš ti bolje od SDP kolege Obersnela koji je Rijeku sveo na 110 tisuća u 2018. godini, a 2001. Rijeka je imala 155 tisuća stanovnika.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:26 18.12.2018.

Koalicija SDP- HSP, za dom:))