Promo

Budući pravnici se od jeseni obrazuju na ZŠEM-u

Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
VL
Autor
PR Članak
21.07.2014.
u 08:00
Program je razvijen po uzoru na najbolje svjetske i europske studije poslovnog prava, a objedinjava pravo i ekonomiju dajući priliku za obrazovanje pravnih stručnjaka u sferi poslovnog prava, koji su neizostavan i važan dio korporativnog svijeta
Pogledaj originalni članak

Poslovno pravo i ekonomija na hrvatskom i engleskom jeziku moći će se od rujna studirati na  Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, jedinoj AACSB akreditiranoj visokoškolskoj instituciji u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Program je razvijen po uzoru na najbolje svjetske i europske studije poslovnog prava, a objedinjava pravo i ekonomiju dajući priliku za obrazovanje pravnih stručnjaka u sferi poslovnog prava, koji su neizostavan i važan dio korporativnog svijeta. ZŠEM je time postao prvi studij u Hrvatskoj na kojem će se moći obrazovati budući pravnici, stručnjaci u poslovnom pravu. Jedini ovakav program pravnog studija u Hrvatskoj koji objedinjava kvalitetan program, visoke akademske standarde i stručne predavače, predstavila nam je Ana Kuštrak Korper s Katedre za marketing i komunikacije ZŠEM-a kroz razgovor s voditeljicom programa dr. sc. Ljerkom Mintas Hodak.

Molim Vas, predstavite nam se ukratko.

Voditeljica sam studija Poslovnog prava i ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Studirala sam, magistrirala i 1975.g., doktorirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Usavršavala sam se na brojnim seminarima, radionicama i skupovima u zemlji i svijetu. Tijekom karijere sam objavila niz članaka u domaćim i međunarodnim časopisima s područja pomorskog prava i prava EU-a. Suosnivačica sam ZŠEM-a 2002. godine, prodekanica i voditeljica Katedre za pravo na ZŠEM-u. Sudjelovala sam u osmišljavanju i u pripremi, a sad i izvođenju studijskog programa "Poslovno pravo i ekonomija".

Recite nam nešto o novom ZŠEM-ovom studiju Poslovnog prava i ekonomije? 

Dugo smo planirali i razgovarali o pokretanju ovog studija. Shvatili smo da trenutno u Hrvatskoj ne postoji visokoobrazovna institucija koja nudi specijalizirani studij prava koji će osposobiti prvenstveno pravnike koji se žele usmjeriti prema poslovnom pravu. Zato je studij koncipiran multidisciplinarno tako da polaznicima pruži najbolja znanja i vještine kako s područja pravnih tako i s područja ekonomskih disciplina kako bi mogli uspješno odgovoriti na sve kompleksnije izazove modernog gospodarstva.

Što mislite da će posebno privući studente koji žele upisati ovaj program? 

Osim kvalitetom znanja iz poslovnog prava i ekonomije te poslovne administracije, upisom studija studenti stječu međunarodno iskustvo, suradnju s poslovnom zajednicom, vrijednosti i vještine potrebne za uspjeh u poslovnom svijetu koji ih time izdvajaju od drugih pravnika, ekonomista i menadžera.

Koja je prednost studiranja prava i ekonomije na ZŠEM-u?

Prvenstveno bih izdvojila literaturu koja će biti dostupna svim studentima. Tu se radi o najboljim svjetskim ekonomskim udžbenicima, ali i o pravnoj literaturi koju je Katedra i naš tim razvio za ovaj studij. Studenti će uz to, podjednako kao i drugi studenti ZŠEM- a na raspolaganju imati sve službe i urede koji trenutno djeluju na ZŠEM-u. Od izrazite je važnosti naš Ured za međunarodnu suradnju koji sa preko 100 potpisanih partnerskih ugovora diljem svijeta našim studentima omogućava međunarodnu razmjenu, a međunarodni aspekt je nešto što se na ZŠEM-u izrazito potiče i cijeni. Uz to, tu je i Career centar koji studentima pomaže u razvoju njihove karijere, pronalasku studentske prakse ili poslova, a izrazito je važan i za veze u našoj alumni zajednici. Tu je i stručna podrška svih predavača, ali i mogućnost uključivanja u brojne studentske aktivnosti, gostujuća predavanja, konferencije i ostala događanja koje svakodnevno organiziramo na ZŠEM-u.

Detaljnije o samom studiju Poslovnog prava i ekonomije, prijemnom ispitu i uvjetima upisa pročitajte na službenim internetskim stranicama ZŠEM-a

>> Poslovno pravo i ekonomija na ZŠEM-u!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:09 21.07.2014.

...hoće li moći... nije isposlovao državnu potporu...

KA
kafka
19:41 21.07.2014.

U nekim zapadnim zemljama pravo se studira nakon završenih 3 do 4 godine fakulteta. Tako pravnik, budući odvjetnik osim pravne struke ima znanja iz neke druge struke (kemije, ekonomije, građevine itd.).

AN
antondelray57
08:05 22.07.2014.

Ako ZSEM sa studijem prava i ekonomije postigne kvalitetu njhovih studija ekonomije i managemnta, tada je cestitati. Dobit cemo mlade ljude sposobne pobjedjivati i u velikim utakmicama. Takvo sto nam treba. Bravo.