OPREZ!

Brutalne prijevare i pljačke starijih osoba na istoku Hrvatske

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Brutalne prijevare i pljačke starijih osoba na istoku Hrvatske
01.09.2017.
u 10:19
PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je danas o još jednoj prijevari u kojoj su prevarene i opljačkane starije osobe
Pogledaj originalni članak

PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je danas o još jednoj prijevari u kojoj su prevarene i opljačkane starije osobe. Ovaj put „meta“ je bio 92-godišnjak iz Ivankova kojega je u četvrtak telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke. Ona ga je tom prilikom uvjerila kako je nužno da novčanice koje posjeduje zamijeni novima.


 

- Nedugo nakon telefonskog razgovora, nepoznata ženska osoba pojavila se na kućnoj adresi 92-godišnjaka u Ivankovu. Nakon što joj je 92-godišnjak predao više desetaka tisuća kuna, osoba se udaljila u nepoznatom smjeru, a 92-godišnjak je shvatio da je prevaren, stoji u policijskom priopćenju.

Podsjećamo kako je prije nekoliko dana zabilježena prijevara i pljačka 89-godišnjaka iz Vinkovaca. Njemu su na kućna vrata došle tri nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao prezentatorice masažera. Nakon što ih je 89-godišnjak pustio u stan, za vrijeme dok su dvije osobe demonstrirale rad masažera, treća je osoba otuđila više desetaka tisuća kuna i nakit. Po završetku prezentacije i odlaska osoba iz stana, 89-godišnjak je utvrdio da mu je otuđen novac i nakit.
Sličnih slučajeva bilo je i ranijih godina, a zajedničko svima im je da su žrtve redovito bile starije osobe koje najčešće žive same.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

AM
Axis Mundi
16:09 01.09.2017.

na stranu naivnost prevarenih, to je drugi par rukava i nemojmo odmah suditi - nego ove koji varaju treba najstrože kazniti, otkaz, zatvor i značajna novčana kazna, pa da te vidim kako ćeš se ubuduće iživljavati nad starijima, nagluhima, poludementnima itd...

BF
bf2
11:49 01.09.2017.

zašto i ne bi kada je reakcija našeg "pravosuđa" na bilo koji oblik kriminala upravo smiješna...

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:52 01.09.2017.

Ponovo pravi hrvati na djelu na terenu među staračkom populacijom..