DANIEL I AMELIE

Brat i sestra preživjeli su prvu eksploziju i počeli bježati, ubrzo su poginuli

Foto: Reuters/Pixsell
Šri Lanka
Foto: Reuters/Pixsell
Šri Lanka
Foto: Reuters/Pixsell
Šri Lanka
Foto: Reuters/Pixsell
Šri Lanka
Foto: Reuters
Teroristički napad na Šri Lanki
Foto: Reuters/PIXSELL
Šri Lanka
Foto: Reuters/PIXSELL
Šri Lanka
Foto: Reuters/PIXSELL
Šri Lanka
23.04.2019.
u 16:38
Brat i sestra doručkovali su u hotelskom restoranu u trenutku kada je eksplodirala prva bomba
Pogledaj originalni članak

Među 310 mrtvih osoba u terorističkim napadima na Šri Lanki ubijeni su Daniel (19) i Amelie Linsey (15). Oni su među najmanje 35 stranaca poginulih u napadima na crkve i luksuzne hotele.

Brat i sestra doručkovali su u hotelskom restoranu u trenutku kada je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su izbjeći taj napad, no nakon što su istrčali iz hotela poginuli su u drugoj eksploziji.

- Ne možete opisati koliko je to bilo loše. Ljudi su vrištali. Bio sam s djecom, ne mogu kazati jesu li oni bili dobro, bio je mrak. Bilo me strah da će doći do nove eksplozije. Istrčali smo i tada je bila još jedna eksplozija.

Šri Lanka: Kamere snimile jednog od bombaša

Otišli smo prema dizalima i nisam ih mogao pomaknuti, oboje su bili oboreni. Sin je izgledao gore od kćeri. Pokušao sam ga oživjeti - rekao je njihov otac Matthew (61).

Kazao je kako je jedna žena kazala kako će ponijeti njegovu kćer, a on je podignuo sina i krenuli su prema kolima hitne pomoć koja su ga odvezla u bolnicu.

- Pomozite mom sinu, molim vas pomozite - vikao je neutješni otac, prenosi Daily Mail.

Njegova djeca trebala su tog kobnog dana otići kući nakon doručka, no tada su počeli napadi.

- Tata je rekao kako je sve zahvatila druga eksplozija dok su pokušavali pobjeći. Moj brat i sestra odmah su ostali bez svijesti te su prebačeni u bolnicu gdje se nikada nisu probudili. Tata je šokiran i nije rekao ništa drugo osim toga. Pokušava ostati jak zbog mlađeg brata koji ima 12 godina i zbog mame - rekao je David, najstariji sin koji nije bio na odmoru.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
17:07 23.04.2019.

doista ne znam što bih učinio na mjestu ovog Engleza koji je izgubio sina i kćer, ili onog Danca koji je izgubio troje djece. Kršćanin sam, kao i oni, i znam da je Bog rekao: "Osveta je moja", i da je Isus rekao: "Tko tebe kamenom, ti njega kruhom", kao i: "Ako te netko udari po desnom obrazu, okreni mu i lijevi", ali... bojim se da bih se, u tragediji u kojoj su se oni našli, mogao držati ovih kršćanskih načela. I bojim se da, iako nisam, doživio ovakvu tragediju kao oni, zbog svega ovoga... počinjem ne samo ne voljeti, nego... bojim se.... počinjem i mrziti islam i muslimane.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:20 23.04.2019.

Interesantno. obama I hillary clinton okarakterizirali su ovaj dogadjaj kao obracun nepoznatih revolucionara s obozavateljima uskrsa.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:54 23.04.2019.

Comparator pa preseli se na istok. Ubrzo ce tvoji clanovi familije saznati tvoju nesretnu sudbinu.