AFERA HAC - REMORKER

Počelo suđenje Kalmeti, a on kaže: Nisam kriv!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
božidar kalmeta
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
16.10.2017.
u 18:38
Bivšem ministru suđenje je u ponedjeljak počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim u aferi HAC - Remorker, optužen je i u kraku afere Fimi medija.
Pogledaj originalni članak

Nismo krivi - kazali su na zagrebačkom Županijskom sudu Božidar Kalmeta i ostali optuženi u aferi HAC - Remorker.

Bivšem ministru suđenje je u ponedjeljak počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim u aferi HAC - Remorker, optužen je i u kraku afere Fimi medija. Suđenje je počelo čitanjem optužnice i izjašnjavanjem o krivnji, te uvodnim govorima stranaka, a Kalmetin odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je da nema niti jednog dokaza koji potvrđuje navode optužnice te da će obrana to i dokazati.

Kalmeta je optužen da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Novac su, prema optužnici, izvlačili preko tvrtke Igora Premilovca Remorker, a Premilovac je već ranije priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom.

Osim njega krivnju su već ranije priznali i Josip Sapunar i Ivan Berket. Kalmeta se tereti i da je naložio izradu filma Prometna renesansa Hrvatske. Film je naručen i plaćen oko 600.000 kuna, no nikada nije prikazan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

RZ
Rocky.Zg
18:56 16.10.2017.

Naravno na nije kriv. Nije ni Sanader, ni Vidošević, ni Mamić, ni Bandić, ni Horvatinčić, niti onaj svećenik koji je silovao maloljetnika. Ma ni Todorić nece biti kriv. Ako imaš u ovoj zemlji novaca i političkih veza, naravno da nisi kriv.

DU
Deleted user
21:10 16.10.2017.

Kad je lopov rekao da je ukrao ?

DU
Deleted user
20:08 16.10.2017.

Kriv je onaj roditelj koji svoje dijete suznih očiju i pogleda spuštena od srama šalje u svijet, dok i dalje nepokolebljivo svoj glas daje zna se komu.