BOJAN GLAVAŠEVIĆ

'Neka se nitko ne čudi onima koji pišu da bi trebala uzeti pravdu i kalašnjikov u svoje ruke'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Bojan Glavašević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Bojan Glavašević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Bojan Glavašević
22.01.2020.
u 16:02
Dodao je i kako žrtvama očito ne smije pasti na pamet prijavljivati nasilje u obitelji ako ih nije skoro ubio ili osakatio pred najmanje trideset susjeda, i to muških
Pogledaj originalni članak

Mnogi su političari s ogorčenjem komentirali presudu bivšem HDZ-ovcu i još uvijek aktualnom županu Alojzu Tomaševiću koji je danas, na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno proglašen krivim zbog nasilja nad suprugom Marom Tomašević. 

Cijeli slučaj komentirao je i saborski zastupnik Bojan Glavašević rekavši kako uvjetna kazna nije kazna nego obično upozorenje. Na svome Facebook profilu napisao je kako institucije nisu u stanju ispuniti i opravdati razloge svojeg postojanja, prenosi Net.hr.

Optuženi Tomašević dobio je 10 mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine te ne mora ići u zatvor. Glavašević je napisao kako su uzalud postrožili kazne za obiteljsko nasilje ako sutkinje i suci i dalje smatraju da hvatanje za vrat i prijetnja da će joj rasparati grkljan, izbosti je i ubiti nije pokušaj ubojstva nego nebitan prekršaj. 

Dodao je i kako žrtvama očito ne smije pasti na pamet prijavljivati nasilje u obitelji ako ih nije skoro ubio ili osakatio pred najmanje trideset susjeda, i to muških.

- Neka se nitko ne čudi što su već počeli komentari o tome da bi žrtva trebala uzeti pravdu - i kalašnjikov - u svoje ruke, kad institucije nisu u stanju ispuniti i opravdati razloge svojeg postojanja, napisao je Glavašević.

Glavašević je na kraju pozvao sve da se uključe i podrže žrtve nasilja jer ovo nije samo njihov problem, već problem cijele Hrvatske. 

 

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

OO
oo8787
16:24 22.01.2020.

A što je sa Lalovcem??

GI
giannimichelis
16:08 22.01.2020.

Možda da prozboriš koju o svom prijatelju Kreši Beljaku i njegovom govoru ljubavi, Bojane, kad smo već kod kalašnjikova i pravde?

DU
Deleted user
16:22 22.01.2020.

dezurni mladi prosvjetitelj....